Sarie
Sarie Love & Life 8 aug 2018

NSMBL FSTVL: Hoe overleef je vier dagen op een festival(camping)?

Festivals zijn leuk, daar zijn we het over eens, maar je gloednieuwe smartphone die in een overvolle DIXI valt is iets minder tof. Als je ook nog eens helemaal natgeregend wordt en je buurman op de camping je elke ochtend wakker maakt met banjo-muziek, is het plezier nog ver te zoeken. Een goede voorbereiding is dus essentieel om zulke zaken te vermijden.

1. Een goedkope telefoon

Denk hierbij aan een oude Nokia die je wellicht nog op zolder hebt liggen of leen die van je vader. Als je je smartphone meeneemt, is de kans groot dat de batterij plat is nog voor het eerste optreden en probeer dan maar eens je vrienden terug te vinden op de festivalweide. Je kunt natuurlijk aan je vrienden vragen of ze hun gsm-nummer op je arm schrijven zoals je moeder dat vroeger deed bij elke daguitstap.

festivaltips

2. Kampeerstoeltjes

Urenlang in de rij staan voor de ingang om een goede plek op de camping te bemachtigen is niet zo aangenaam wanneer je een rugzak draagt die net zo groot is als je eigen lichaam. Maar één of twee kleine stoeltjes extra meesleuren, gaat je leven redden. Of toch in ieder geval je rug.

3. Zoek een goede plek voor je tent

Bij festivals met meerdere campings moet je zoeken naar de ‘gezelligste’ camping. Je wilt niet dat je buren die mensen zijn die heel de dag lang alles en iedereen met bierblikjes bekogelen. Die zijn er namelijk altijd. Zet je tent ook niet te dichtbij de wc’s en douches. Het is fijn als je ’s nachts even snel naar het toilet kunt, maar je wilt niet met een gasmasker op moeten slapen.

festivaltips

4. Neem dopjes mee

Het is onmenselijk, oneerlijk, onlogisch en vooral gewoon niet chill, festivals waarbij ze de dopjes van je waterflesje afhalen. Het is waarschijnlijk niet helemaal de bedoeling dat je je eigen dopje meeneemt maar als je tas gecontroleerd wordt, kan je natuurlijk altijd de ‘Huh, ik had dit echt niet door’-truc uithalen. In het ergste geval gooien ze je dopje weg.

5. Een toffe zonnebril en iets voor op je hoofd

Deze tip is zowel goed om een zonneslag te vermijden op een hete zomerdag als om je gezicht te verbergen na een zware nacht. Als je ook nog eens een stijlvolle keuze maakt heeft niemand door dat je je haar al twee dagen niet gekamd hebt en enorme wallen hebt, maar denken ze allemaal dat dat part of the look is.

festivaltips

6. Plan je douche

Wakker worden, naar het koffietentje lopen, even ontbijten bij de tent en dan douchen. Klinkt heerlijk toch? Het enige probleem is dat zo ongeveer iedereen die ochtendplanning hanteert, waardoor je soms uren moet wachten op die douche waar je zo naar uitkijkt. Plan daarom je douche in. De langste rijen zijn tussen 8u en 12u.

TIP: Neem vochtige doekjes mee, die zijn ideaal om je snel op te frissen als je geen zin hebt in een douche!

7. Houd rekening met het weer

Als je in dit land naar een festival gaat, zit de kans er dik in dat er enkele stevige regenbuien vallen. Bereid je dus voor. Zet je tent niet in een put, neem een partytent mee zodat je feestje niet gestopt wordt door wat druppels, laat je espadrilles thuis en get over it.

Al zit de kans er natuurlijk ook in dat je vier dagen lang (té) warm zomerweer krijgt. Tja, een land van extremen, right? Vergeet daarom zeker niet om zonnecrème mee te nemen!

festivaltips

8. Neem iets te eten mee

Eten op festivals is duur, dus probeer zo veel mogelijk mee te nemen van thuis. Eten zoals cornflakes, sandwiches en instant noodles is ontzettend goedkoop en kost ook geen moeite om mee te sleuren in je rugzak. Je zult jezelf dankbaar zijn als je ‘s ochtends wakker wordt en je je realiseert dat je nog een hele pot choco en sandwiches hebt.

Vergeet ook niet dat je op veel festivalcampings geen glas mag meenemen (we spreken uit ondervinding), dus voor je die fles gin in je rugzak gooit giet je hem het best eerst uit in een plastieken fles.

Reageer op artikel:
NSMBL FSTVL: Hoe overleef je vier dagen op een festival(camping)?
Sluiten