Jutta
Jutta Beauty 3 okt 2018

Waarom je die nieuwe haarkleur echt aan de kapper moet overlaten

Toen je op je veertiende thuiskwam met een DIY-kit om je haar te verven probeerde je moeder je waarschijnlijk tegen te houden. Groot gelijk heeft ze, want die haarkleuring is destijds gegarandeerd mislukt. Heb je daar nog steeds niet van geleerd? Hopelijk kunnen wij je dan overhalen om die nieuwe haarkleur toch over te laten aan de kapper.

Jij bent gaan studeren om een vak te leren en dat doen kappers ook. Dus nee, haar knippen en kleuren is niet iets wat je eventjes leert. Dat zou jij ook over jouw job zeggen, toch?!

Verf. Geeft. Af.

Voor eens en voor altijd: verf geeft af. Er zitten niet voor niks handschoentjes in de verpakking en er wordt niet voor niks aangeraden je schouders (EN ALLES IN JE HUIS) af te dekken met handdoeken en plastic. Voor je het weet loop je rond met paarse vlekken op je voorhoofd of zit je badkuip vol groene stippen die er nooit meer uit gaan.

View this post on Instagram

Long story short how do I get hair dye off? #help #hairdye #hairdyefail #itssored

A post shared by kurin riopel (@tinny_80) on

Gegarandeerd strepen en vlekken

Voor degene die ook nog eens denkt vlekkeloos highlights bij zichzelf te kunnen zetten: stop met dromen. Tijdens hun meerjarige opleiding leren kappers verschillende technieken – van balayage tot ombré – en die heb jij echt niet op een kwartiertje onder de knie. Daar sta je dan, met rare strepen in je kapsel.

Je kunt er niet bij

Zie je het al voor je? Je hangt voorover gebogen in je wasbak zodat je ook bij de achterkant van je haar kunt. Onmogelijk om te checken of je de verf daar wel gelijkmatig verdeelt. Ben je al overtuigd om een kappersafspraak te maken?

De juiste haarkleur

OF je wast het er zo uit OF je zit vast aan een vaalrode coupe terwijl je blond wilde. Spoiler: je krijgt NOOIT exact dezelfde kleur als die die er op de verpakking staat.

View this post on Instagram

[找相同] 由於無時間去salon, 於是試下用@vh8.28 嘅手信試下,結果又成為本日最柒之作☻ 說好的粉紅色呢? #又柒咗 #同之前有分別嗎 #只有個妝係粉紅色 #頭髮一滴紛紅都無 #柒到盡頭仍是柒 #反眼反到去後腦 #好攰呀 #媽呀好柒呀 #fail #hairdyefail #?

A post shared by ※ ? Bunny Emi ?※ (@x_bunnyemib_x) on

Een kapper is goud waard

Oké, dat pakje haarverf kost maar tien euro en voor een nieuwe haarkleur bij de kapper betaal je zowat het tienvoud. Maar dat is dus niet voor niks, want je betaalt voor de expertise van je kapper en voor de juiste producten. Niet zo gek dus dat je uiteindelijk honderd euro lichter naar buiten loopt, maar dan heb je wél een hele mooie nieuwe haarkleur.

Ook als je een hele korte gekleurde coupe wil, passeer je best bij de kapper.

Enkel voor durvers: geef je broske dit najaar een fel kleurtje

Reageer op artikel:
Waarom je die nieuwe haarkleur echt aan de kapper moet overlaten
Sluiten