Lesley
Lesley Love & Life 26 okt 2018

Bij dit bedrijf moet je niet werken als je een kater hebt

Je wéét dat het geen goed idee is om op donderdagavond met je nog studerende vriendinnen in de cocktails te vliegen, maar je kunt het niet laten. Wij ook niet. Eén werkdag afzien en het is weer weekend, toch? Alleen zorgt dat afzien vaak voor véél minder productiviteit en dit bedrijf geeft je dan ook extra verlofdagen als je een kater hebt. Waar kunnen we solliciteren? 

Onze baas leest mee, dus we beschrijven even een totaal onbestaand scenario, maar stel je even voor dat je op donderdag pas rond drie uur in je bed bent gekropen en dat laatste shot tequila misschien niet je beste idee ooit was.

niet werken kater

Op vrijdagochtend kan zelfs een douche die alcoholwalm niet verbergen en je voelt je alsof er een bulldozer over je hoofd walst. Langzaamaan herinner je je terug wat je die nacht hebt uitgevreten en nu ben je niet alleen misselijk van de alcohol, maar ook van schaamte. Klinkt dat alsof je de meest productieve werkdag ooit tegemoet gaat? We think not. 

Bij DICE, een Britse bedrijf dat tickets verkoopt voor gigs, clubs en festivals, hoeft dat niet. Daar krijg je namelijk verlof als je een kater hebt. Je moet er dus wel voor naar Groot-Brittannië verhuizen, maar ah well, dan kunnen we die kater tenminste te lijf gaan met een goede shopping haul en ons Engels is toch al bloody good. 

niet werken kater

Addertje onder het gras

De avond waar de kater aan te wijten is moet wel werkgerelateerd zijn en dat vinden wij toch wel een beetje een bummer. Op feestjes van het werk houden wij ons meestal wel een béétje in (tenzij de cava daar anders over beslist), dus veel katers houden we daar niet aan over.

Ook krijg je slechts vier katerdagen per jaar, wat voor een domper op de feestvreugde zorgt. Het was natuurlijk te mooi om waar te zijn, dus wij komen wel gewoon werken na dat episch feestje. Sorry voor de brakke artikels, baas.

niet werken kater

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Bij dit bedrijf moet je niet werken als je een kater hebt
Sluiten