Gina
Gina Love & Life 25 nov 2018

9 smoesjes als je geen zin hebt om samen te reizen met je collega

Je zit op het werk al de hele dag opgescheept met je collega’s en dat uurtje op de trein beleef je dan ook liever all by yourself. Als die ene collega die toch dezelfde kant uit moet je eerdere hints niet snapt, moet je er maar vanaf zien te komen met een smoesje. Wij zetten je (alleen) op weg. 

1. Een andere afspraak

‘s Avonds kom je veel gemakkelijker van die irritante collega af dan ‘s morgens. De smoes die altijd werkt is je zogezegde andere afspraak: “Ga maar vast, ik heb nog een etentje.” Zo weet je in ieder geval zeker dat ze niet op je gaat zitten wachten.

2. Andere route

Op de fiets kom je er altijd vrij gemakkelijk vanaf. Sla volledig onverwachts af naar rechts en roep na: ‘Doei!! ik moet hierin, tot morgen!’ Dat kleine stukje omfietsen is het meer dan waard.

3. Je krijgt een telefoontje

Vlak voordat je moet vertrekken, of wanneer jullie op de trein staan te wachten krijg je een ontzettend belangrijk telefoontje binnen. Even snel afwimpelen dat dit héél erg lang gaat duren. Sorry!

4. Je hebt je overslapen

‘s Morgens is het stukken lastiger om een goed smoesje te verzinnen om niet samen te moeten reizen, maar het kan wel. Zeg bijvoorbeeld dat je je hebt overslapen en dat je de trein die jullie samen zouden nemen niet gaat halen. Vervolgens heb je twee opties: daadwerkelijk een trein later pakken óf heel goed inschatten waar zij ongeveer instapt en verderop gaan zitten.

5. Pakketje ophalen

Zeg dat je na het werk nog een pakketje moet ophalen bij de post. Dit smoesje moet je natuurlijk niet elke dag gebruiken …

6. Je moet overwerken en kan dus – helaas – niet samen reizen met je collega

Niet dat overwerken nu zo leuk is, maar dat is nog altijd beter dan samen reizen met je praatzieke collega. En … zo krijg je ook nog eens wat werk af.

7. Podcast beluisteren

Een “vriend” van je heeft een “podcast gemaakt” en hij heeft gevraagd of jij daar je “mening” over wilt geven, er zit dus niks anders op dan de hele treinreis naar die podcast van hem te luisteren.

8. Eten gaan halen

Geef aan dat je eerst nog eten wilt gaan halen omdat je honger hebt. Je loopt alleen wel het risico dat ze met je meegaat. Dan ben je én later thuis én geef je geld uit én moet je alsnog samen reizen.

9. Andere reisbuddy

Laat je collega weten dat je al met een andere vriendin hebt afgesproken om samen te reizen. Daarbij geef je expliciet geen invite aan haar. HINT.

Je kunt natuurlijk ook gewoon eerlijk zeggen dat je ‘s morgens liever niet te veel praat op de trein, omdat je dan nog wakker moet worden. Iedereen heeft af en toe een beetje me time nodig, toch?!

De perfecte kantoorgadgets voor misantropen

Reageer op artikel:
9 smoesjes als je geen zin hebt om samen te reizen met je collega
Sluiten