Jutta
Jutta Food 10 aug 2019

Met deze ingrediënten maak je je ‘nicecream’ nog lekkerder

Nicecream is een prachtige naam voor een prachtig product: ijsjes waar geen melk of suiker aan te pas komt. You had us at ijsjes en ook heel Instagram is verkocht, maar hoe maak je deze lekkernij eigenlijk? We vroegen het aan ons culinaire zusje Culy. 

Wat is nicecream?

Allereerst is nicecream niets nieuws. Het bestaat al een aantal jaren, maar was nog niet helemaal doorgedrongen tot het grote publiek. Tot dit gezonde ijsje vorige jaar een rage werd op Instagram.

Waarom gezond? Nicecream wordt gemaakt van banaan en bevroren fruit. Er komt geen extra suiker, room of vet aan te pas. Vegan, gluten- en lactosevrij ijs dus met vitamines  waar iedereen van kan genieten!

De banaan zorgt ervoor dat het ijs een romige structuur krijgt en het overige fruit dat je eraan toevoegt geeft het de extra smaak.

View this post on Instagram

banana (n)ice cream 🌸✌🏼😋 Happy Monday! 🍦 I’m starting the week with this #throwback bowl ✨ Have you ever tried vanilla nice cream? I promise it tastes just like soft serve (but it’s much healthier) 💦 It’s the perfect treat for summer & so easy to create! – Ingredients: • 3+ frozen bananas • 1/8 tsp vanilla bean powder (or 1/4 tsp vanilla extract) Instructions: 1) Peel 3 or more ripe (speckled/spotty) bananas and set in the freezer for 12+ hours. 2) Combine frozen bananas and vanilla bean powder into a high-speed blender. If you don’t own a blender that comes with a tamper (like a Vitamix), this will take some patience! You may have to blend, open the lid and scrape the sides down with a rubber spatula, blend again, and repeat. 3) Add toppings of choice! You can go all out by adding peanut butter, chocolate sauce, caramel, etc or keep it fruity with berries and edible flowers (like I did) 😋🌸 – #vegan #nicecream #veganicecream #rawvegan #bananas #banananicecream #bananaicecream #veganfood #veganrecipes #vegantreats #organic #healthyfood #healthymeals #beautifulcuisines #kaylaitsines #bbgcommunity #hclf #dragonfruit #pitaya #edibleflowers #feedfeed #buzzfeed #huffposttaste @huffposttaste @thefeedfeed #thrivemags #bestofvegan

A post shared by vegan | purely kaylie (@purelykaylie) on

Zo maak je nicecream

De basis is dus altijd banaan. Het andere fruit dat je eraan toevoegt is geheel aan jou. Let op: de bananen moeten goed rijp zijn, dan zijn ze lekker zoet en zacht genoeg.

1. Pel de banaan en snij in stukjes. Zorg ervoor dat de stukjes even groot zijn. Leg de stukjes in een luchtdichte bak en leg ze minimaal 2 uur, maar liefst langer, in de vriezer tot ze helemaal bevroren zijn.

2. Doe de bevroren stukjes in een kleine foodprocessor of blender en mix tot ze uiteen vallen.

3. Blijf mixen, de stukjes zullen eerst verkruimelen. Zet de blender uit en schraap de stukjes van de zijkanten weer terug op de bodem van de blender.

nicecream

4. Zet de blender terug aan, de stukjes zullen nu wat smeuïger en plakkerig worden. Zet de blender terug uit en schraap de stukjes van de zijkanten weer op de bodem van de blender.

5. Zet de blender terug aan, de stukjes zullen er uit gaan zien als havermout. Niet verschieten, maar blijven mixen. Het geheel zal uiteindelijk zachter worden, maar nog kleine stukjes banaan bevatten. Zet de blender terug uit en schraap de stukjes van de zijkanten weer op de bodem van de blender.

6. Zet de blender voor de laatste maal terug aan en this is where the magic happens! De stukjes zullen langzaam veranderen in een romig, zacht ijs. Blend nog een paar seconden door, schep het mengsel in de luchtdichte bak en zet in de vriezer tot het weer goed bevroren is.

Wil je ander fruit toevoegen, doe dat dan direct aan het begin. Denk aan aardbeien, mango, bosvruchten, kiwi, blauwe bessen …

Wil je je nicecream iets minder ‘nice’ maken (maar misschien net even iets lekkerder?) voeg dan bij stap 6 andere smaakmakers toe als:

  • Pindakaas
  • Honing
  • Handje fijngehakte donkere chocolade
  • Een paar amandelen
  • Fijngehakte gemengde noten
  • Pistache nootjes
  • Nutella
  • Karamel
  • Cacao-poeder
  • Halve koffielepel kaneel, kardemom of gember

View this post on Instagram

Mango nice-cream loaded with delicious toppings @lanaturallyfood ✨🙌🏻💛 What's in your coconut bowl today?! 〰 www.coconutbowls.com #coconutbowls #ecofriendly #veganbowl #veganeats #plantbased #nicecream #nicecreambowls #smoothie #smoothiebowls #veganlife #coconutbowl

A post shared by Coconut Bowls™ (@coconutbowls) on

View this post on Instagram

Blueberry nicecream 🍦or overnight oats with blueberries? 🤔 Why not just both 😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Made by @miss_gruenkern 💜💜 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌱 Tag #avidofood or @avidofood to be featured in the future! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆ #vegan#nicecream#blueberry#blueberrys#vegansofinstagram#plantpower#plantbased#plantbasedvegan#foodlove#veganicecream#veganlove#veganfoodlovers#blogger#foodblogger#ieatplants#edibleart#foodstyling#vegangermany#plantbasedeating#veganfoodspot#foodgasm#veganfoodshare#icecream🍦#icecreamlover#icecreamlovers#icecreamaddict#icecreamtime#bananaicecream

A post shared by Avido food 🥑 (@avidofood) on

View this post on Instagram

Cet endroit fait clairement partie de mon top 3 parmi les restaurants/snacks véganes à Paris ! 🗼🇫🇷 Tenu par une adorable ´ethical vegan’ vous pourrez y manger les meilleurs avocado toasts (sans gluten) 🍞🥑 et des smoothie bowls aux toppings 100% crus 👌🏼 🍌🥥🍫 #musttry #paris3 #oneofthebest #ethicalvegan #veganinparis #veganrestaurant #parisvegan #parisianrestaurant #crueltyfreefood #smoothiebowl #smoothiebowls #avocadotoast #glutenfree #foodshare #rawfood #avocados #bananas #nicecream #toppings #lovejuicebar #ruechapon #paris #healthyfood 🍌🍌🍌

A post shared by Chloé Tesla (@chloe_tesla) on

View this post on Instagram

Cherry almond nice cream twins 🍒🍦🍌 Recipe below ↴ Super quick to make and easy to digest. Cherries are so good right now, I can’t get enough 😜🍒🍒 What’s your favourite summer brekkie? 🤔 It’s too hot for pancakes here today 😅 I’m making popsicles this afternoon ready for a heatwave next week! ☀️ Happy Sunday xoxoxoxo . To make it – . 4 large chopped and frozen bananas 1/8 cup coconut milk 1/2 tsp almond extract 1/2 cup cherries . Allow bananas to defrost for a few minutes. Add all ingredients to a blender and pulse until smooth and creamy. Top with cherries, almonds, choc chips and coconut. Enjoy immediately!

A post shared by Bo’s Kitchen 🌱 (@bos.kitchen) on

culy

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Met deze ingrediënten maak je je ‘nicecream’ nog lekkerder
Sluiten