5 draagbare New York Fashion Week-trends die je nú zelf wilt uitproberen

Fashion

5 draagbare New York Fashion Week-trends die je nú zelf wilt uitproberen

Bij de woorden ‘Fashion Week’ denk je vast al snel aan ondraagbare make-uplooks en kapsels waar je een halve avond aan kwijt bent. En natuurlijk hoort dat ook bij Fashion Week, maar tijdens de meest recente New York Fashion Week zagen we toch ook heel wat draagbare looks voorbij komen. 

1. Lage paardenstaart

2019 is het jaar van de lage paardenstaart. Celebs lopen er al langer mee rond, maar ook tijdens Fashion Week liepen veel modellen over de catwalk met een laaghangende staart. Let er bij deze haarstijl wel goed op dat je hem zo sleek mogelijk houdt. Anders kan het er al snel slordig en onverzorgd uitzien.

Wij moeten nog een béétje wennen aan het feit dat ons haar de hele tijd uit onze staart lijkt te hangen, maar cool ziet het er wel uit.

2. Statement nails

Je ziet hier wel vaker een extra paar nagels voorbijkomen, en ook tijdens NYFW werden er heel wat modellen met ronduit gestoorde nagels gespot. Zelf ook behoefte aan iets crazy? Ga dan vooral aan de slag met neon, opvallende patronen en letters.

3. Haaraccessoires

Stak je vroeger elke speld die je kon vinden in je haar? Neem die doos er maar weer bij, want haaraccessoires zijn weer helemaal hip. Ga bijvoorbeeld voor een aantal mooie speldjes waarmee je één kant van je haar opsteekt, zoals haarstyliste Justine Marjan deed in onderstaande foto.

4. Babyvelletje

Wat vooral opviel tijdens NYFW was dat heel veel modellen heel weinig make-up op hadden, en dan nog lag de focus vooral op de huid. Veel modellen droegen enkel een lichtjes dekkende foundation, wat highlighter en een beetje blush.

5. Glitter everywhere

‘Te veel glitter’ bestaat volgens ons niet en de NYFW was het daar duidelijk mee eens. Niet alleen het babyvelletje viel op, ook de glitteroogschaduw was all over the place. Je kunt een glitter-look natuurlijk zo heftig of subtiel maken als je zelf wilt, maar wij raden je toch aan om de rest van je make-up vrij neutraal en rustig te houden.

Ga dus liever niet voor glitteroogschaduw én veel highlighter én een felle lipstick. Of wel natuurlijk – moet jij weten. Voor een leuke look met glitteroogschaduw kun je gemakkelijk losse glitters of een mooie highlighter gebruiken en die met je vingers over je oogleden deppen.

Meer inspiratie nodig?

Mismatched oogschaduw is de nieuwste beautytrend

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.