Jutta
Jutta Entertainment 1 okt 2018

Chrissy Teigen en andere namen van celebrity’s die iedereen verkeerd uitspreekt

Ongeveer tien jaar geleden leerden we de Rihanna kennen dankzij nummers als ‘Umbrella’ en ‘Shut Up and Drive’. Een decennium later is Rihanna nog steeds up and running. De kans is alleen groot dat je haar naam al die jaren al verkeerd uitspreekt. Rayhenna? Die kennen we niet.

De namen van celebrity’s

Naast die van Rihanna zijn er nog genoeg andere namen van celebrity’s die vaker niet dan wel correct worden uitgesproken. Weet jij bijvoorbeeld hoe je Chrissy Teigen moet aanspreken in het onwaarschijnlijke geval dat je haar ooit tegenkomt? Wij reiken je graag de hand om fouten in de toekomst te voorkomen.

Rihanna

Dus, hoe zit dat nu met Rihanna? Het heeft iets te maken met de letter h, die staat daar een beetje voor piet snot. Niet gek dat mensen ‘rayhenna zeggen, maar het is toch echt ‘ray-enn-ah’.

DJ Khaled

Deze man windt er geen doekjes om en zegt zijn naam in veelvoud in zijn liedjes. Dan zou je denken dat iedereen zijn naam wel juist weet uit te spreken, maar niets is minder waar. Hoewel ‘kaled’ misschien logisch klinkt, spreek je zijn naam uit als ‘kah-lid’.

Amanda Seyfried

Het is niet ‘amanda sei-fried’, maar ‘eh-men-dah sai-fried’. Klein verschil, maar toch.

Mila Kunis

Vol overtuiging praat je over de nieuwe film van ‘miela koenis’. Helaas: het is toch echt ‘mailah koenis’.

Chrissy Teigen

De naam van deze heldin zeggen we massaal verkeerd, en dat is haar ook opgevallen. “Word! gave up a long time ago. Last name is tie-gen, not tee-gen”. Aangezien in het Engels letters en samenvoegingen natuurlijk anders worden uitgesproken, lijkt het in eerste instantie hetzelfde te klinken. De juiste uitspraak is echter ‘tai-gen’.

Zooey Deschanel

‘Zo-eh des-janel’ is niet hoe je de naam van de ‘New Girl’-actrice uitspreekt. Hoe je wel zonder gêne over haar kan praten? Door ‘zoh-ee deej-sjanel’ te zeggen.

Deze 10 celebs deden een b(r)oekje open over hun penis

Refinery29

Reageer op artikel:
Chrissy Teigen en andere namen van celebrity’s die iedereen verkeerd uitspreekt
Sluiten