Jutta
Jutta Beauty 22 mei 2019

Nagellak gemorst? Zo krijg je het uit je kleren, het tapijt en de zetel

Nadat je drie uur van je leven hebt gespendeerd aan het lakken van je nagels komt de échte uitdaging: zorgen dat je nergens tegen tikt terwijl je nagellak opdroogt. En daar durft het al eens mislopen. Wij lossen dit first world problem op met een paar hacks voor als je nagellak gemorst hebt. 

Nagellak gemorst? Zo krijg je het uit je kleren, het tapijt en de zetel

Wanneer je een druppeltje rode nagellak op de witte zetel morst zegt je poetsinstinct waarschijnlijk dat je het zo snel mogelijk moet wegwrijven. Doe. Dat. Niet. Dit maakt het in de meeste gevallen alleen maar erger. Ook nagellakremover met aceton is meestal een slecht idee. Dit moet je wel doen:

First things first: je nagels

Je eerste bekommernis is misschien die bevlekte zetel, maar als je met halfdroge nagels aan de slag gaat heb je in no time twintig van die vlekken. Verwijder dus éérst de nagellak en begin dan pas te kuisen.

Geen nagellakremover in huis? Wat je dan het beste kunt doen is een vers laagje (doorzichtige) lak aanbrengen op je nagels, zodat die weer nat worden en je de meeste nagellak er meteen kan afwrijven.

Nagellak verwijderen uit je kleding

Heb je nagellak gemorst op je nieuwe trui en kun je door je tranen heen amper lezen wat hier staat? Geen paniek! Je kunt nagellak uit je kleding verwijderen met acetonvrije nagellakremover. Wanneer je dit niet aandurft of het toch niet lukt, dan is er nog een plan B. Spray een beetje haarlak op de vlek, wacht dertig seconden en doe je trui vervolgens in de was.

Nagellak uit het tapijt krijgen

Als het je eigen tapijt is word je hier al niet vrolijk van, maar als je nagellak morst op het tapijt van je mama zijn de poppen helemaal aan het dansen. Gelukkig is er een oplossing: spuit een beetje parfum of deodorant met alcohol op de opgedroogde vlek. Dep (niet wrijven!) vervolgens met een absorberend doekje de nagellak op. Herhaal indien nodig.

Nagellak gemorst op de zetel?

Was je weer te lui om aan tafel te gaan zitten en is je potje nagellak leeggelopen in de zetel? Je had het natuurlijk kunnen weten, maar ook hier is een remedie voor. Pak snel wat haarlak, spray het op de vlek en probeer de nagellak met plukkende bewegingen uit de zetel te trekken. En lak je nagels de volgende keer wél aan tafel.

Nog een lak-hack? Zo mors je geen nagellak op je vingers.

Dankzij deze lak-hack mors je geen nagellak op je vingers

Reageer op artikel:
Nagellak gemorst? Zo krijg je het uit je kleren, het tapijt en de zetel
Sluiten