Lesley
Lesley Food 1 okt 2018

‘The Museum of Pizza’ opent binnenkort en wij willen erheen

Musea saai? Goh, het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Wedden dat je in dit ‘Museum of Pizza’ uren kunt rondhangen? Wij boeken alvast een ticket naar New York, waar het museum binnenkort de deuren opent. 

The Museum of Pizza

Cultureel doen in combinatie met pizza, count us in. In de meeste musea is het niet de bedoeling dat je selfies met de stukken maakt of je tanden zet in de kunstwerken. Hier wel. Wij durven er geld om te verwedden dat de pizza Hawaï-hoek niet zo populair wordt, maar wij doen niet zo pretentieus over pizza en schuiven met plezier aan. (Sorry guys, pizza met ananas kan echt wel.)

museum of pizza

Nameless Network, het bedrijf achter het museum belooft je een totale pizza-beleving in dit pop-upmuseum. Je zult je dus moeten haasten, want eens wij er gepasseerd zijn hangt er waarschijnlijk geen pizza meer aan de muur.

Je vindt er een pizzakunstgalerij, een kaasgrot, een pizzastrand en je kunt er meerdere films bekijken. Het klinkt even vaag als spannend en kan er iemand ons een ticket naar New York kopen, pretty please? 

Het museum opent op 13 oktober haar deuren en twee weken later – wanneer alle pizza op is – sluit het op 28 oktober alweer de deuren. Tickets (inclusief een pizzapunt met veel kaas, so we’ve been told) kosten 35 euro. Dan is de keuze tussen dit en het MOMA snel gemaakt natuurlijk.

museum of pizza
Reageer op artikel:
‘The Museum of Pizza’ opent binnenkort en wij willen erheen
Sluiten