Tessa
Tessa Love & Life 31 jul 2019

Deze multigetalenteerde surfhond gaat je dag helemaal maken

We raken sowieso nooit uitgepraat over leuke doggo’s, maar zo nu en dan kom je een hond tegen die wel héél bijzonder is. Deze corgi is daar het ideale voorbeeld van, want hij heeft zichzelf ontpopt tot … surfhond. 

Surfend hondje

Heb je een slechte dag? Kijk dan naar een filmpje van een hond. Heb je een goede dag? Kijk dan naar een filmpje van een hond. Wil je een levensles? Kijk dan naar deze corgi.

De multigetalenteerde Corgi is acht jaar oud en heet Jojo. Wat er zo bijzonder is aan hem? Hij surft al drie jaar. En niet zo’n beetje ook, hij doet namelijk mee aan verschillende wedstrijden. Zo heeft ‘ie de Purina-wedstrijd gewonnen en is hij als derde geëindigd in de Huntington-hondensurfwedstrijd in 2016. Want er bestaan blijkbaar surfwedstrijden voor honden, weten we dan ook weer.

Therapie

Baasje Josephine Zosa vertelt dat ze de ongewone hobby van haar hondje voor het eerst introduceerde als therapie. Josephine en Jojo werden namelijk ooit aangevallen door twee honden, en Jojo had toen een boel operaties nodig. Daarna ging ‘ie ook aan de slag met hydrotherapie.

Heel erg heftig natuurlijk, maar surfen bleek uiteindelijk een goede therapie te zijn om over de traumatische gebeurtenis heen te komen. Het baasje van Jojo legt uit: “When my husband came home from deployment, he took Jojo out to the beach and did therapy there. For Jojo surfing is therapy and it helped him to be healthy again. He got his strength and mobility back. We love being in the water. We get to bond and it’s just fun being able to spend time together.”

View this post on Instagram

You can’t stop the waves but you can learn to surf 🏄🏻 Happy #nationalsurfingday this is for YOU! Drone footage: @olmos223 Video edited: @aaidanne Song: Fake Love – @BTS #surfsup @9gag @buzzfeed @surfer_magazine @wsl

A post shared by Super Corgi Jojo (@supercorgi_jojo) on

Ja, dat begrijpen we wel. Een middagje wat golven pakken onder de Californische zon met je te schattige corgi klinkt inderdaad als de beste dagbesteding die je maar kunt bedenken.

Vrijwilligerswerk

Alsof dat nog niet genoeg succes is voor een hondje, is er nog meer. Josephine vertelt: “He is also a therapy dog. He volunteers for the military, Scripps Memorial hospital, rehabs and elderly homes. He also goes to the city library where the kids read books to him.”

Sorry, maar wat?! Dit moet wel de allerbeste hond óóit zijn. Hij is een fractie van onze lengte, heeft een traumatische ervaring meegemaakt, is – nu ja – een hond, maar hij heeft meer bereikt dan de meesten van ons ooit zullen bereiken.

Volgende stap

Dus wat is de volgende stap voor deze drukbezette, multigetalenteerde, superschattige hond? In september gaat Jojo weer meedoen aan een surfwedstrijd en wij twijfelen er niet aan dat ‘ie ‘m gaat winnen. Wij volgen zijn reis alvast op Instagram (jep, hij is ook nog eens dogfluencer met 75.000 volgers).

Lees ook: Follow Friday #62: Deze hond heeft meer volgers dan jij en da’s volledig terecht

LAD Bible

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Deze multigetalenteerde surfhond gaat je dag helemaal maken
Sluiten