Lesley
Lesley Love & Life 11 sep 2019

In Ms. Monopoly krijgen vrouwen meer geld dan mannen en doei loonkloof

Hasbro heeft al ontelbaar veel Monopoly-varianten uitgebracht, maar dit kan weleens onze favoriet worden. In Ms. Monopoly verdienen vrouwen namelijk meer dan mannen. Da’s misschien niet helemáál eerlijk, maar dat is het echte leven ook niet. #loonkloof 

Ms. Monopoly

In Ms. Monopoly krijgen vrouwen iets meer startgeld en krijgen ze ook een hoger bedrag elke keer ze langs Start passeren. Dat moet volgens Hasbro de loonkloof in he echte leven compenseren. In de Verenigde Staten verdienen vrouwen gemiddeld namelijk nog altijd maar 81 procent van het loon van mannen, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Werk.

Als de mannen goed spelen, kunnen ook zij meer geld verdienen. Daarnaast heeft het spel ook nieuwe pionnen: een notebook, een zakenvliegtuig en een horloge. Monopoly is nu dus ook letterlijk big business geworden.

Ook de mascotte – een zakenman met een snor en een hoge hoed – is in Ms. Monopoly vervangen door een vrouwelijke investeerder. Hoe Hasbro dat uitlegt? Mevrouw Monopoly is volgens het spel de nicht van de zakenman met de snor. Hij is een immobiliënmagnaat die op zoek is naar nieuwe eigendommen, terwijl zij wil investeren in vrouwelijke ondernemers. #girlpower

De spelers kopen in dit spel dan ook geen huizen, hotels of ander onroerend goed, maar wel innovaties die gecreëerd werden door vrouwen. Leuk initiatief, al hebben wij zo het gevoel dat het gemiddelde potje Ms. Monopoly nog steeds als volgt eindigt:

Doei loonkloof

Alle gekheid op een stokje: natuurlijk pleiten we er niet ineens voor dat vrouwen in een soort omgekeerde wereld plots meer gaan verdienen dan mannen, maar een gelijk loon -overal ter wereld en in elke sector – zou mooi zijn, right? 

We vinden het dan ook een tof initiatief van Hasbro om de loonkloof op een ludieke manier aan te kaarten … en we kijken er al naar uit om ons lief te crushen tijdens ons volgend potje Monopoly. Benieuwd geworden? Ms. Monopoly zal vanaf midden september verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten én in een paar andere landen, waaronder ook België.

CNN

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
In Ms. Monopoly krijgen vrouwen meer geld dan mannen en doei loonkloof
Sluiten