Jutta
Jutta Love & Life 13 mei 2019

Moet je op date gaan met iemand die je niet echt leuk vindt?

Die zenuwen vlak voor je op date gaat heeft iedereen. Maar wat als je plots echt niet wílt gaan? Je voelde toch geen chemie, dan kun je je tijd beter niet aan hem verspillen, toch? 

Instant chemie is leuk, maar het is helemaal geen garantie op een lange relatie of zelfs een leuke date. Andersom kan een date met iemand waar je op het eerste zicht geen magische klik mee had onverwacht heel leuk worden. En zelfs als die date je toch geen prins op een wit paard oplevert, kun jij er wel je voordeel mee doen.

Het helpt je patronen doorbreken

Een van de beste redenen om open te staan voor mensen waar je niet meteen the hots voor hebt is dat het je kan helpen om je eigen twijfelachtige keuze in mannen te doorbreken. Idealiter heb je dus al wat inzicht vergaard in het soort bad boys waar je normaliter op valt en in wat er dan misloopt.

Door te daten met andere ‘types’ mensen, kun je je innerlijke kompas dat je altijd naar de foute kerels stuurt, bijstellen en in de toekomst betere keuzes maken.

Het is niet omdat iemand je type niet is, dat hij niet heel leuk kan zijn

Val je op grote mannen met blauwe ogen die altijd T-shirts dragen (maar dan zonder opschriften)? Dan heb je waarschijnlijk al heel veel iets kleinere, iets minder blonde en iets minder goedgeklede kerels aan je laten voorbijgaan … die misschien ontzettend goed bij je pasten. Gooi dat lijstje met fysieke criteria dus overboord en focus op wie hij echt is. #innerbeauty

Elke date is een oefening

Als je na je hartverscheurende break-up nooit meer een man wilt zien of een date-pauze had ingelast kan het net een goed idee zijn om af te spreken met iemand waar je niet meteen een klik mee voelt. Zo ben je vrij tot zeer zeker dat je hart niet meteen weer gebroken wordt, oefen je al een beetje op daten én kom je buiten.

Zegt je buikgevoel écht nee? Forceer jezelf dan niet en blijf thuis. Ben je gewoon een beetje zenuwachtig om iemand nieuw te leren kennen? Ga. Hoe graag je het soms ook wilt, je voor de rest van je leven in je dekenfort verstoppen heeft nog nooit iemand geholpen.

Precies om die reden mocht onze stagiaire Surinde meedingen naar een date met ‘Temptation’-verleider Gaetan. Of daar nageslacht van komt ontdek je in onze vlog!

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Moet je op date gaan met iemand die je niet echt leuk vindt?
Sluiten