Lesley
Lesley Love & Life 8 mei 2018

Wat je mama écht wil voor moederdag

Elk jaar opnieuw zit je met de handen in het haar om een origineel cadeautje voor je mama te vinden. Je legt samen met je broers of zussen en elke keer weer is het ruzie om wie er nog last-minute om de inspiratieloze doos pralines moet. Het kan ook anders: dit wil je mama écht voor moederdag.

Een verrassingspakket

Heb je niet het geld voor één groot cadeau of wil je mama simpelweg niks groots? Steek dan allerlei kleine spulletjes in één mand: een mooie armband, een flesje wijn, een bon om er samen op uit te trekken, … Een iets minder origineel cadeau wordt zo heel wat leuker.

Een dagje weg

“Eet je thuis vanavond?” “Euh, nee, wordt moeilijk, sorry mama!” Herkenbaar, right? Jullie hebben allebei drukke agenda’s en zien elkaar eigenlijk veel te weinig. Daarom is je mama waarschijnlijk nog het gelukkigst met een dagje weg. Bezoek een stad, volg een workshop, ga shoppen, … Zolang jullie maar iets samen doen.

moederdag

Wellness

Je kunt haar een cadeaubon geven voor een massage of samen een dagje naar de spa gaan. Quality time én een uurtje hot stone massage? Yes please!

Een fotocadeau

Toegegeven: intussen ook al ietwat cliché, maar je mama is sowieso blij met een leuk fotocadeau. Het hoeft ook niet de typische mok of kalender te zijn. Tegenwoordig kun je overal foto’s op laten printen: gsm-hoesjes, magneten, snijplankjes tot zelfs een fles wijn. En geef toe, die heeft ze wel nodig na jouw puberteit.

Haar favoriete pralines

Haalden we het in de inleiding nog aan als inspiratieloos, geven we het nu mee als tip. Een gewone doos pralines of Merci’tjes is inderdaad niet bijster origineel, maar veel chocoladezaken hebben nu ook leuke cadeautjes speciaal voor moederdag.

moederdag

Of misschien heeft je mama wel een favoriete delicatesse die ze nooit voor zichzelf koopt omdat ze dat zonde van het geld vindt? Ideaal cadeautje!

Ga brunchen

Je trekt er nog eens samen op uit en het is toch altijd iets origineler (en budgetvriendelijker) om samen te gaan ontbijten dan om te gaan dineren. En eerlijk? Als er champagne voor tien uur bij komt kijken, is je mama sowieso wel om.

Oh ja, enne …

Volgens onze collega’s bij Famme is je mama er ook wel altijd blij mee als je je sokken eens ín de wasmand gooit, je haar een uurtje met rust laat en je je kamer opruimt. En met een wijntap maak je haar blijkbaar ook gelukkig, maar wie is daar nu niet blij mee?

moederdag

En vind je echt niks meer, dan kun je natuurlijk nog altijd bij hoog en bij laag beweren dat de enige echte moederdag op 15 augustus valt, zoals in Antwerpen.

Reageer op artikel:
Wat je mama écht wil voor moederdag
Sluiten