Tessa
Tessa Fashion 13 sep 2019

Dit zijn de modetrends dit najaar – en de pofmouw gaat voorlopig nergens heen

Het is je vast niet ontgaan dat pofmouwen afgelopen zomer een enorme trend waren. Overal waar je keek zag je shirts, bloesjes en jurken met schattige 80’s inspired-pofmouwtjes. Goed nieuws voor alle fans van de modetrend: de pofmouw is ook dit najaar nog volop te zien in het modebeeld.

De pofmouw was deze zomer o-ve-ral. Van crop tops tot mini-jurkjes, bijna elke top bevatte volumineuze schouders. Gelukkig voor ons zijn de oversized schouders een blijvertje.

We zijn nog keihard in de ontkenningsfase wat betreft de herfst, maar we kunnen er bijna niet meer omheen. Hoe erg we het ook vinden, het najaar staat voor de deur. Dat betekent dat we onze leuke zomerjurkjes en sandaaltjes moeten inruilen voor lange mouwen en gebreide kleding.

Waar we wél blij van worden zijn de komende grote modetrends. Van grove breisels tot felrode kleuren, we willen het liefst meteen ons salaris verbrassen in de stad om onze garderobes herfstklaar te maken. Ook oversized schouders zijn komend seizoen dus weer van te partij en dat betekent, jawel, meer pofmouwen.

View this post on Instagram

Happy weekend 🦋 Anzeige #fashionista #blouse #puffsleeves #inspo #girly #women #womenwithstyle #trend #stylegram #hairstyle #hairsandstyle

A post shared by Phiaka (@phiaka) on

De pofmouw

Oké, tijd voor een klein stukje geschiedenis – want waar komt deze vrouwelijke trend ineens vandaan? De pofmouw bestaat al eeuwen, namelijk al sinds de Renaissance. Korte pofmouwen werden toegepast in vrouwenkleding in het begin van de negentiende eeuw en werden met de tijd steeds wijder.

De pofmouw aka de ballonmouw is een mouw die heel wijd is in het midden. Er bestaan lange versies, tot aan de pols, en hele korte, die slechts reiken tot bovenaan de bovenarm, evenals talloze fantastische tussenvormen.

Trends komen en gaan en daarom komt het bijna niet voor dat een modetrend volledig nieuw is. Het is nu dus weer tijd dat de pofmouw gaat shinen en ook deze herfst zien we het silhouet veel terug. Gelukkig maar, want wij vinden de mouwtjes ontzettend cute.

View this post on Instagram

Good morning. Heute gibt es mal wieder morgens ein Foto von mir, da ich abends beim Training bin und ein Posting dann sehr spät erfolgen würde. Jetzt geht es aber erstmal zum „Betriebsausflug“ an den Baldeneysee. Ich bin in der glücklichen Lage keine weite Anfahrt zu haben, da ich unweit vom See wohne. Euch einen schönen Mittwoch 💋 #puffsleeves #louisvuittonalma #rüttenscheid #blonde #ootdfashion

A post shared by Lisa Johanna (@lisajohannak) on

Ook tijdens het najaar

Hoewel je het misschien niet zou denken is de pofmouw ook gemakkelijk te dragen wanneer de temperaturen wat dalen. De lange pofmouwen zijn namelijk nóg schattiger dan de korte als je het ons vraagt. Daarnaast kun je het silhouet ook gemakkelijk in gebreide kleding creëren. Denk aan bloesjes met lange pofmouwen in de kleuren olijfgroen, burgundy en rood. Wij zijn fan.

View this post on Instagram

For that fancy thing you forgot you have to go to.

A post shared by Reformation (@reformation) on

View this post on Instagram

One of my favourite summer staples; a square neck puff sleeve top and this ones a beauty! 💛

A post shared by Nina Lea Caine (@ninaleacaine) on

Ook leuk:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dit zijn de modetrends dit najaar – en de pofmouw gaat voorlopig nergens heen
Sluiten