Jutta
Jutta Fashion 19 aug 2018

Hoe volg je toch modetrends als je wat duurzamer wilt shoppen?

We beseffen dat de mode-industrie erg vervuilend is, maar willen stiekem tóch dat leukje jurkje waar elke Instagram personality dit seizoen in rondhuppelt. Vallen modetrends en duurzame kleren dan echt niet met elkaar te rijmen? Bij tweedehands designerwebshop The Next Closet denken ze van wel. 

Bij The Next Closet verkopen fashionista’s met een veel te volle kleerkast (of jaloersmakende dressing) hun tweedehands designerkleding door tegen een goede prijs. Modeminnende medemensen die wel zin hebben in een nieuw ensembletje scoren er op hun beurt een betaalbare Chaneltas of een broek van Valentino. Tweedehands is sowieso duurzamer dan nieuw, maar kun je met vintage items toch mee zijn met de mode? Ja – en zo doe je dat.

Modetrends versus je eigen stijl

Klakkeloos een trend volgen is lang niet zo leuk als je laten inspireren door een trend en er vervolgens je eigen ding mee te doen. Op die manier ga je ook veel meer een persoonlijke stijl ontwikkelen, en niet zomaar na-apen wat de Kim Kardashians van deze wereld doen.

Je hoeft overigens echt niet meteen iets nieuws te kopen als er weer een bepaald kledingstuk ‘in’ is. Sommige trends waaien zo snel weer over dat je ze gerust links kunt laten liggen (die cut outs ter hoogte van de schouders bijvoorbeeld, why?!). En dan heb je nog de ‘eeuwige’ trends zoals de panterprint of het wikkeljurkje waar je plots weer iedereen in ziet rondlopen. Daar kun je gerust in investeren.

Espadrille met luipaardprint van Céline
Wikkeljurkje van Vanilia

Laagjes

Mode bestaat uit verschillende lagen, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk doordat je items met elkaar combineert tot een outfit, en figuurlijk door al die mensen, magazines en modehuizen die je inspireren. Past een trend bij jouw eigen stijl, dan is het een prima extra laagje.

Soms kan je echter, door totaal anders naar een kledingstuk te kijken, zelf een stuk trendy maken. Door te spelen met laagjes – een eye catching blazer of een classy handtas bijvoorbeeld – creëer je een unieke look.

Opvallende fluwelen blazer van Jitrois
Klassiek strepentasje van Marc by Marc Jacobs

Duurzame mode

Wat duurzaamheid betreft: investeren in kwaliteitsstukken die lang meegaan is key. Er zijn tegenwoordig al veel mooie merken die eerlijk en duurzaam produceren, met fijne pasvormen waarmee je je eerste laag kunt bouwen. Designers als Stella McCartney zetten zich hier al voor in en wil je het helemaal duurzaam aanpakken, dan shop je Stella’s stukken tweedehands op The Next Closet.

Hoe volg je toch modetrends als je wat duurzamer wil shoppen?
Hippe dad sneaker van Stella McCartney
Hoe volg je toch modetrends als je wat duurzamer wil shoppen?
Fijne top van ecomerk Wunderwerk

5x de beste tips om vintage kleding te scoren

Reageer op artikel:
Hoe volg je toch modetrends als je wat duurzamer wilt shoppen?
Sluiten