Deze 6 vrouwelijke modeontwerpsters dragen bij aan women empowerment

Fashion

Deze 6 vrouwelijke modeontwerpsters dragen bij aan women empowerment

Women empowerment vinden wij zeer belangrijk, en gelukkig denken deze zes bekende modeontwerpsters hier hetzelfde over. Ontdek hieronder bij welke modehuizen je inspiratie kunt opdoen voor een power look.

women empowerment

Modeontwerpsters & women empowerment

Mode oppervlakkig? Think again. Mode is de weerspiegeling van cultuur en maatschappij. Met mode kun je juist een statement neerzetten, bijvoorbeeld over women empowerment. Onderstaande modeontwerpsters weten hier alles over.

1. Maria Grazia Chiuri

Maria Grazia Chiuri is de eerste modeontwerpster bij modehuis Dior. Al van jongs af aan was Maria bezig met women empowerment. Dat gevoel voor feminisme liet ze duidelijk zien tijdens haar eerste modeshow. De modellen liepen de catwalk op gekleed in T-shirts met als slogan “We should all be feminists”. Dior ontketende hier een trend mee, want wie heeft er tegenwoordig niet z’n T-shirt in haar kast hangen?

2. Diane Von Furstenberg

“What we as women have to really focus on is our intention to fight for our rights, but to do it with dignity—not whining, not crying. Since we are stronger than men, we shouldn’t be afraid of our own strength.” Woorden om naar te leven, als je het ons vraagt. Diane Von Furstenberg raakte bekend om haar ultra-vrouwelijke jurkjes, en inmiddels heeft ze zich ontpopt tot een ware feminist.

Ze leerde de modewereld al sinds het begin van haar carrière dat een vrouw zich niet moet kleden als een man om serieus genomen te worden. Ook in een jurk of rokje kun je ‘je vrouwtje staan’. #word

3. Victoria Beckham

Victoria Beckham is veel meer dan alleen Posh Spice van de Spice Girls of voetbalvrouw van David Beckham. Ze heeft zichzelf ook écht bewezen als ontwerpster in de modewereld.

Vroeger liep Victoria misschien nog rond in strakke latex jurken, maar nu is ze het voorbeeld van chic. Zoals ze zelf zegt: “I think being comfortable is empowering for women.” En daar heeft ze groot gelijk in. Haar missie is het leven van de vrouw gemakkelijker maken door het ontwerpen van alledaagse kleding, die zowel chic én fashionable is.

4. Mary-Kate en Ashley Olsen

De beroemde Olsen Twins mogen zeker niet ontbreken in dit lijstje. Van kindsterretjes tot de top in de mode – Mary-Kate en Ashley Olsen hebben veel meegemaakt. Voor hun modemerk, The Row, ontwerpen ze kleding die zowel gender neutral als empowering is.

De tweeling spreekt zich ook graag uit over women empowerment in de politiek. Ver voordat Hillary Clinton zich kandidaat zou stellen als president, spraken ze al over Hillary als mogelijke eerste vrouwelijke president van Amerika. We verwachten dat Mary-Kate en Ashley nog heel ver gaan komen.

 

View this post on Instagram

Fall 2019 Collection

A post shared by The Row (@therow) on

5. Stella McCartney

Stella McCartney is een groot voorbeeld voor velen in de mode-industrie. Niet alleen is ze een van de meest invloedrijke modeontwerpsters ter wereld, ook is haar modemerk volledig vegan. Naast de mode die ze ontwerpt, is ze kieskeurig bij het uitzoeken van de modellen.

Niet alleen blanke meisjes in kleine maten, maar een divers publiek aan vrouwen en meisjes lopen op haar catwalk. Zoals ze zelf zegt: “We work for women, to dress women, and our casting has to reflect that.” Ze doet er alles aan om het huidige schoonheidsideaal te veranderen en zo body positivity te stimuleren.

6. Tory Burch

Het voorbeeld van een women empowering modeontwerpster. Tory ontwerpt niet alleen geweldige kleding. Ze heeft ook een stichting, waarbij ze vrouwelijke ondernemers helpt een bedrijf op te starten.

Daarnaast vindt Tory het erg belangrijk om voldoende vrouwen in dienst te hebben. Ze zorgt er ook voor dat deze vrouwen even veel worden betaald als de mannen die bij haar werken. “Equal opportunity, equal pay—it’s not a favor; it’s a given. We’re talking about 50 percent of the population.” En wij zijn het meer dan eens met Tory.

Jennifer mag dan wel geen modeontwerpster zijn, wij vinden haar ook héél empowering.

Jennifer Lawrence uit haar zorgen over hoe we omgaan met ons lichaam

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.