Lesley
Lesley Fashion 20 jul 2018

Wauw: dit merk toont modellen met striemen, cellulitis en een handicap

Omdat bikinimodellen er vaak nog steeds uitzien alsof ze overleven op water en nog geen pak friet van dichtbij hebben gezien, voel je je vrij depressief in dat pashokje. Die belichting en minuscule bikini doen je summer body er meer als #wintergoals uitzien. New Yorks modemerk Chromat bewijst dat het anders kan. 

Chromat gebruikt in hun laatste campagne vrouwen in alle vormen en maten – en dat mag je letterlijk nemen. Naast modellen met een maatje meer vind je er ook vrouwen met okselhaar, striemen, cellulitis en een handicap én wordt de LGBTQ-community getoond.

Normale vrouwen

De campagne heet ‘Pool Rules’ en de ‘Chromat Babes’ zijn niemand minder dan beautyblogger Mama Cax (28), wiens been geamputeerd werd, queer-activiste Ericka Hart (32), model Geena Rocero (34), die zich inzet voor transgenders en plussizemodellen Emme (55) en Denise Budogt (32).

Een van de modellen, Mama Cax, ziet er prachtig uit in de zwemkleding. Haar been werd geamputeerd nadat ze bot- en longkanker kreeg. Ze is lovend over de campagne: “Het voelde bevrijdend om elke vrouw zo comfortabel, gelukkig en sexy te zien.”

Daarnaast zet ze zich ook in voor de transgender-gemeenschap. “Voor hen is het vaak nog moeilijker om zich in zwemkleding te vertonen en ze worden dan ook weleens ongewenst nagekeken. Elke vrouw zou zich comfortabel en veilig moeten voelen op publieke plekken.”

Plussize model Denise Bidot zegt: “Merken als Chromat hebben zwemkleding gemaakt waarin elke vrouw, of ze nu curves of een handicap heeft, zich zelfverzekerd kan voelen terwijl ze de hele zomer in de zon ligt te bakken. We hebben opties gekregen en die verandering is zo duidelijk zichtbaar, dankzij de moedige merken die ingaan tegen de regels van het spel en die veranderen.”

Emma zegt dan weer: “Een ‘Chromat Babe’ zijn houdt in dat je ‘ja’ zegt tegen uitdagingen en als een echte badass durft opvallen: owning exactly who you are in any given moment.

‘Pool Rules’

Wat die ‘Pool Rules’ dan precies zijn? Zet je schrap:

  • Intolerance not tolerated
  • Food-shaming not permitted
  • No age restrictions
  • Scars and stretch marks welcome
  • All body hair appreciated
  • All abilities accepted
  • Respect preferred pronouns
  • Celebrate cellulite
  • Unrestricted LGBTW+PDA
  • Body policing prohibited

We weten dat regels er normaal gezien zijn om te overtreden, maar deze volgen we graag. Eindelijk zwembadregels die wél ergens op slaan. Nu maar hopen dat ook andere merken ze volgen.

No diving? How about no intolerance. Introducing #ChromatPoolRules, your new guide to summer. 1. Intolerance Not Tolerated 2. Food-Shaming Not Permitted 3. No Age Restrictions 4. Scars + Stretch Marks Welcome 5. All Body Hair Appreciated 6. All Abilities Accepted 7. Respect Preferred Pronouns 8. Celebrate Cellulite 9. Unrestricted LGBTQ+ PDA 10. Body Policing Prohibited See more via link in bio. Photos by @anastasiagphoto Casting: @gilleonsmith

A post shared by CHROMAT (@chromat) on

Ook dit bikinimerk deed het goed en toonde trotse vrouwen in álle soorten en maten.

Modellen in álle maatjes showen badmode

Metro

Reageer op artikel:
Wauw: dit merk toont modellen met striemen, cellulitis en een handicap
Sluiten