Lesley
Lesley Love & Life 10 jul 2019

Je kunt millennials veel verwijten, maar niet dat we dronken achter het stuur kruipen

We zijn rotverwend, denken dat deze hele aardbol rond onze persoon draait en hebben allemaal last van een quarterlifecrisis. Meer nog: dat woord hebben we waarschijnlijk zelf uitgevonden om met z’n allen nog een pakske meer te kunnen zagen over ons zware, zware leven. Klopt volledig, en dat geven we moeiteloos toe. Maar er is één ding dat we geleerd hebben uit de fouten van de generatie voor ons en dat is dat whisky-cola en autorijden niet samengaan. 

Noot van de millennial-redactie: we kunnen er niet aan doen, we know. Onze babyboom-ouders hebben ons ingeprent dat we de mooiste, liefste, grappigste wezens op aarde zijn en dat onze tekeningen de meesterwerkjes van een kleine artiest in wording waren terwijl ze nog het meest leken op een lachend kakske avant la lettre.

Buiten de lijntjes kleuren mocht in diezelfde tekeningen, en dus ook in het leven. Dat stomme YOLO-woord is onze schuld en we beseffen dat we eigenlijk minder avocado-toasts zouden moeten vreten omdat we anders nooit een huis kunnen kopen die slecht zijn voor het milieu.

Don’t drink and drive

Dat gezegd zijnde (iets met de hand in eigen boezem steken): je kunt ons veel verwijten, maar niet dat we dronken achter het stuur kruipen. Waar de generatie voor ons al lachend ‘eentje is geentje’ roept terwijl ze nog een pint achterover giet, om vervolgens met de auto – want hoe anders? – naar huis te rijden, gaan millennials op zoek naar alternatieven.

Onderzoek wees eerder al uit dat vijftigers eerder geneigd zijn om na een paar glaasjes achter het stuur te kruipen dan de jongere generatie. Wanneer je die resultaten vergelijkt met eerder onderzoek van het studiebureau blijkt dat beide leeftijdscategorieën minder geneigd zijn om dronken achter het stuur te kruipen dan vroeger, maar bij millennials spreken we over een daling van bijna 50%. Bij vijftigers is die daling met zo’n 11% veel kleiner.

We mogen dan wel opgegroeid zijn met andere standaarden, organisaties als Responsible Young Drivers en alternatieven als Uber, maar iedereen kan een taxi bestellen of een BOB zoeken. Ook wanneer ze op restaurant ‘maar’ drie wijntjes drinken. (Ja, we kijken naar jou, padre.)

Bij deze: lieve, lieve babyboomers, we beloven iets minder over onze quarterlifecrisis te zeuren, maar kunnen jullie dan alsjeblieft ook één goede gewoonte van ons overnemen?

Lees ook: Deze app zorgt ervoor dat je niet te veel zult drinken (of toch proberen)

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Je kunt millennials veel verwijten, maar niet dat we dronken achter het stuur kruipen
Sluiten