Jutta
Jutta Muziek 24 dec 2018

You go girl: Miley Cyrus zingt vrouwvriendelijke versie van ‘Santa Baby’

Of je nu fan bent van Miley Cyrus of niet: vorige week kwam een filmpje uit dat je gezien moet hebben. Ze maakt komaf met de seksistische tekst van ‘Santa Baby’ door haar eigen versie van het lied te brengen. 

Miley Cyrus bij Jimmy Fallon

Miley Cyrus was te gast in de Amerikaanse show van Jimmy Fallon en zong daar uiteraard een nummer. Om in de kerstsferen te blijven koos ze voor ‘Santa Baby’. Maar dan net even anders, want de uitspraken die anno bijna-2019 niet meer kunnen verving ze door meer acceptabele lyrics.

‘Santa Baby’ in een feministisch jasje

Het nummer Santa Baby gaat over flirten met de kerstman, in de hoop dat je dan cadeautjes krijgt. Ja, dat is natuurlijk niet de juiste mindset. Feministe Miley sleutelde aan het nummer tot ze tevreden was. Zo zingt ze: “Don’t want diamonds, cash or stocks. Nothing that comes in a box. No more fluff, I’ve had enough. And I can buy my own damn stuff.”

Ze voegde daar nog aan toe: “Listen Santa to what I say, a girl’s best friend is … an equal pay.” You go, girl! Voeg daar nog een stuntelende Jimmy Fallon en een al even ongemakkelijke Mark Ronson aan toe en wij zijn fan.

Doei seksistische kersmuziek dus, en wat ons betreft zijn er nog wel een paar ehm … kersttradities waar de wereld voorgoed afscheid van zou mogen nemen.

Neen Danku #18: de kersteditie

Reageer op artikel:
You go girl: Miley Cyrus zingt vrouwvriendelijke versie van ‘Santa Baby’
Sluiten