Lesley
Lesley Love & Life 11 jun 2019

Dankzij deze supersimpele DIY heb je nooit meer mieren in huis

De zomer komt steeds dichterbij en dat brengt helaas niet alleen de nodige rosé op een terras met zich mee, maar ook lastige beestjes als muggen en mieren. Die laatste krijg je dankzij deze gemakkelijke DIY gelukkig zo weer weg.

Dit heb je nodig

In de schillen van citroenen, pompelmoes en sinaasappels zit d-limoneen, een soort zure olie. Gelukkig voor jou, en ongelukkig voor die kleine beestjes, is dit giftig voor hen.

Deze natuurlijke anti-mieren-spray zorgt voor twee dingen: de mieren die hiermee in aanraking komen zullen eraan doodgaan én het voorkomt ook dat hun vriendjes zich in je huis komen vestigen. Een echt wondermiddel, toch?

mieren in huis

Zo fiks je de DIY

  1. Doe enkele citrusschillen in een pannetje. Giet hier schoonmaakazijn bij totdat de schillen helemaal bedekt zijn. Zet het pannetje op het vuur en verwarm tot het heet is, maar laat het niet koken.
  2. Zet de pan van het vuur en laat de azijn gedurende een paar uur in de schillen trekken, het liefst zelfs een hele nacht. Zeef de schillende de volgende ochtend uit het mengsel, zodat je enkel een vloeistof overhoudt.
  3. Giet dit vervolgens in een spuitflesje en spuit overal waar je mieren gezien hebt. Bye bye mieren!

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dankzij deze supersimpele DIY heb je nooit meer mieren in huis
Sluiten