Lesley
Lesley Fashion 17 jul 2018

Michelle Obama krijgt bakken kritiek omdat ze een short draagt en doe even kalm

Dat de voormalige First Lady van de Verenigde Staten een sterke toekomstvisie heeft en niet bang is om die onder woorden te brengen, wist je vast al. En nu weet je ook dat ze er zelfs classy uitziet in een shortje. Al is niet heel de wereld het daar mee eens. Doe eens even kalm, Twitter.

Toegegeven: shorts zijn doorgaans discutabel als je niet op een festivalwei rondloopt en/of de billen van een zestienjarig bikinimodel hebt (wij ook niet). Maar er bestaan uitzonderingen op die regel – en dat bewijst Michelle Obama hier uitstekend, classy as always. 

Michelle zag er behoorlijk #goals uit en wij staan versteld dat we moeten toegeven dat ‘short’ en ‘stijlvol’ hier wel degelijk in één zin passen, al is duidelijk niet iedereen het daarmee eens. En zoals altijd is Twitter er dan om haar gal te spuwen.

De voormalige FLOTUS is acht jaar lang het toonbeeld van elegantie geweest en zette vaak opkomende en internationale designers in de verf met haar outfits. Melania’s discutabele ‘I really don’t care, do u?’-jas buiten beschouwing gelaten heeft het verder ook weinig zin om de twee met elkaar te vergelijken, simpelweg omdat Michelle haar functie niet langer vervult.

Of je het shortje nu classy of trashy vindt, dat doet er eigenlijk niet toe. Michelle is geen First Lady meer en mág dus iets vrijer omspringen met kledingregels zonder ‘the entire US‘ te schande te maken. Ze is (helaas) niet langer het boegbeeld van het Amerikaanse volk, maar ze is wél een volwassen vrouw die zich amuseerde op een concert van Beyoncé. Give her a break. Of zoals fashion critic Robin Givhan het zou zeggen:

Kledingtips geeft Michelle je niet, naar haar levenslessen luister je het best wel even.

Als Michelle Obama haar levenslessen deelt, dan luisteren wij

Refinery29

Reageer op artikel:
Michelle Obama krijgt bakken kritiek omdat ze een short draagt en doe even kalm
Sluiten