Lesley
Lesley Food 1 feb 2019

Deze Mexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîche maak je in uno, dos, tres

Zeg guacamole en wij zijn mee. Zeg daarbij ook nog eens dat deze Mexicaanse gehaktschotel niet alleen geweldig lekker is, maar ook in no time op tafel staat en we zijn helemaal in de wolken. Nu alleen nog een margarita en wij zijn de gelukkigste chica’s ter wereld.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 600 gram gehakt
  • 1 krop ijsbergsla
  • 100 gram kerstomaten
  • 1 komkommer
  • 2 rijpe avocado’s
  • 165 gram tortillachips (1 zak)
  • 1 zakje kruidenmix voor chili con carne
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 200 ml zure room
  • 1 paprika
mexicaanse gehaktschotel

Zo maak je de Mexicaanse gehaktschotel

Snijd de paprika, komkommer en tomaten in blokjes. Snijd de ijsbergsla in dunne repen.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de paprika, chilimix en 100 ml water toe en laat het geheel vijf minuten zachtjes doorkoken.

Snijd ondertussen de avocado’s doormidden, ontvel ze, verwijder de pit, snijd in stukken en doe in een kom. Voeg aan de kom het sap van een halve limoen en een geperste knoflookteen toe.

Prak met een vork tot het mengsel de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout. Roer er als laatste de tomaten door.

Meng de ijsbergsla en komkommer en verdeel over de borden. Schep het gehaktmengsel erover en serveer met de zure room, guacamole en tortillachips.

Sabroso, zeggen ze in Spanje! (Dat betekent ‘smakelijk’ volgens Google Translate.)

mexicaanse gehaktschotel

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.



Culy

Reageer op artikel:
Deze Mexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîche maak je in uno, dos, tres
Sluiten