Tessa
Tessa Love & Life 30 dec 2018

7 manieren om nu meteen controle over je leven te krijgen

Soms heb je van die periodes waarin je maar gewoon wat doet. Anderen nemen beslissingen voor jou en jij weet niet echt waarom je bepaalde keuzes maakt. Gewoon meegaan met de flow is oké voor even, maar op lange termijn gaat het je echt niet gelukkiger maken. Zo neem je de controle over je leven weer in handen. 

1. Sta vroeg op

Don’t get us wrong, wij houden ook van uitslapen op een zaterdag. Maar als je de hele week tot elf uur in bed blijft liggen loopt er iets mis. Sta vroeger op, haal meer uit je dag en get shit done. 

2. Houd mensen verantwoordelijk

Een belangrijk aspect waaraan je kunt merken dat je geen controle over je leven hebt, is wanneer mensen over je heen lopen. Je hebt misschien geen zin om de confrontatie aan te gaan, maar wanneer je het toch doet, voel je je meteen in charge. Heb je een vriendin die steeds weer jullie afspraken afzegt? Zeg er iets van. Laat iedereen merken dat ze niet met je moeten fucken.

3. Deel je mening

Soms is het natuurlijk beter om je mond te houden, maar voor jezelf opkomen en je mening delen is een echte power move.

4. Hak knopen door

Gedurende je leven moet je constant beslissingen maken. Waar je wilt wonen, wat je wilt studeren, wat je wilt eten, ga zo maar door. Grote beslissingen en kleine beslissingen, elke dag moet je keuzes maken. Als je controle over je leven wilt hebben, is het cruciaal dat je leert om knopen door te hakken.

5. Focus je op je flappen

Je eigen leven leiden betekent ook financieel onafhankelijk zijn. Wanneer je pas begint te werken en er nog niet veel eurootjes op je spaarrekening staan kan dat best demotiverend zijn, maar maak er een erezaak van om je financiële zaken op orde te krijgen.

6. Word comfortabel met alleen zijn

Je weet allang dat het belangrijk is om goed alleen te kunnen zijn, maar dat wil niet zeggen dat je deze kunst al gemastered hebt. Oprecht gelukkig zijn met jezelf is lastiger dan je denkt, geef jezelf dus tijd en werk eraan. Ga bijvoorbeeld eens alleen op reis!

7 tips om in gedachten te houden als je alleen op reis gaat

7. Weet wat je waard bent

Misschien heb je op dit artikel geklikt omdat je weet dat je aan jezelf en aan de richting van je leven twijfelt. Niet doen! Het is belangrijk om te weten wat je waard bent voordat je vooruit kan gaan. Want geloof ons, je bent de shit.

Reageer op artikel:
7 manieren om nu meteen controle over je leven te krijgen
Sluiten