Jutta
Jutta Beauty 24 mei 2018

Fruit op je huid: dit masker van watermeloen is de nieuwste beautytrend

Geen enkel fruit dat zomer schreeuwt als zo’n vrolijke rood-roze watermeloen. Maar behalve een verfrissende snack op drukkend warme dagen of een toffe toevoeging voor een cocktailtje is de publiekslieveling ook geschikt om … op je gezicht te smeren. 

Waarom watermeloen?

Komkommers op onze ogen deppen vonden we eigenlijk al een beetje raar, dus waarom zouden we dan in godsnaam fruit op ons gezicht willen leggen?! Wel,  zoals de naam al doet vermoeden, bestaat een watermeloen voornamelijk uit water: 92% om precies te zijn. Het kernwoord is hier dan ook hydrateren.

Het uit de kluiten gewassen stuk fruit bevat echter nog een hele cocktail aan andere stofjes die goed zijn voor je huid. Citrulline bijvoorbeeld, een aminozuur dat de bloedcirculatie bevordert en als natuurlijke scrub werkt, vertelde beautyspecialiste Su-Man aan Refinery29. Weetje: citrulline is afgeleid van het latijnse citrullus, wat watermeloen betekent.

watermeloen

Daarnaast kent deze vrucht de hoogste concentratie aan lycopeen, dat voor de rood-roze kleur zorgt en ontstekingsremmend werkt. Fijn voor huidjes die gevoelig zijn voor pukkels, roodheid of schilfertjes, maar eigenlijk kunnen alle huidtypes er baat bij hebben.

Het geheim voor een jongere huid: smeer die SPF

Meloen op je muil

Zoals met zoveel beautytrends begon de buzz rond de watermeloen in Korea. Het Koreaanse merk Glow bracht er een hydraterend en lichtgewicht watermeloenmasker op de markt, dat iedereen prompt wilde hebben – wij ook. Helaas kost een potje van tachtig milliliter vlotjes 45 euries en hebben we onze zuurverdiende centen nog nodig om festivaltickets te kopen.

watermeloen masker Glow Recipe

Laat dus maar, wij maken dat masker gewoon zelf. Het is easy as can be: leg gewoon een paar plakjes watermeloen op je gezicht. Ideaal voor na het zonnen (bijvoorbeeld als je wat te lang hebt liggen bakken) of als je huid geïrriteerd is. Je huid zal onmiddellijk afkoelen en kalmeren, zéker als je het fruit eerst even in de koelkast legt. En zo zie je er in no time weer fris en fruitig uit!

Refinery29

Reageer op artikel:
Fruit op je huid: dit masker van watermeloen is de nieuwste beautytrend
Sluiten