Lesley
Lesley Beauty 27 jul 2019

Waarom je nooit met mascara op mag gaan slapen

Aan het einde van een vermoeiende dag is het laatste wat je wilt doen je gezicht wassen. Het liefst kruip je gewoon direct je bed in, en val je in slaap terwijl je naar Netflix kijkt. Je wéét wel dat het belangrijk is om je make-upremover er even bij te halen, maar soms is die opgave gewoon echt té groot. Spoiler alert: doe toch maar, zeker als je mascara op hebt. 

Waarom slapen met mascara schadelijker is dan de rest van je make-up

Natuurlijk veeg je het best die hele handel van je gezicht, want slapen met foundation en concealer zijn nu eenmaal niet zo goed voor je huid en poriën, maar slapen met mascara op richt nóg meer schade aan.

Doorheen de dag wrijf je namelijk weleens in je ogen of vliegt er iets in, zoals een wimper of vuiltjes. Op die manier komen er bacteriën in je ogen die er voorheen niet waren, en die bacteriën kunnen op lange termijn schade aanrichten.

mascara slapen

Wanneer je slaapt, wrijft je gezicht tegen je kussensloop. Ook alle vuiltjes in je kussensloop – denk aan stof, dode huidcellen en haartjes – worden dan tegen je gezicht aan gesmeerd. Je slaapt dus letterlijk in je eigen mess – hallo bacteriën!

Als je je mascara ‘s avonds niet verwijdert, kun je daardoor last krijgen van irritaties, ontstekingen en infecties. Een ontsteking rond je ooglid kan in het ergste geval zelfs leiden tot het verlies van je wimpers. #worstcasescenario #butstill

Dus ja: we weten dat je lui bent (omdat we dat zelf ook zijn), maar doe volgende keer toch maar. ‘s Ochtends ook liever lui dan moe? Check deze snelle beauty-hacks dan.

Scary Mommy

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Waarom je nooit met mascara op mag gaan slapen
Sluiten