Jutta
Jutta Entertainment 29 nov 2019

Dit heeft Mariah Carey op haar bankrekening staan en it’s all I want for Christmas

Ze zingt al jaren dat ze niet veel wilt voor Kerstmis, maar waar wij dachten dat ze geen cadeaus hoefde bedoelde zij duidelijk dat ze liever harde cash had. Enfin, ze heeft daar natuurlijk hard voor gewerkt. Enne … all we want for Christmas is Mariah Carey’s bankrekening.

Zo gauw het enigszins sociaal aanvaard is om kerstmuziek op te zetten (ergens half september, right?) gaat de kersthit die Mariah Carey in 1994 uitbracht op repeat en begint zij te cashen. 

View this post on Instagram

♥️🦋♥️

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

‘All I Want For Christmas Is You’

Het bekendste lied van de zangeres is in totaal al 229 MILJOEN keer gestreamd op Spotify en brak in 2018 het record van het meest beluisterde nummer op een enkele dag. Op 24 december werd er 10,8 miljoen keer op de play-knop gedrukt. En dan tellen de mensen die ‘m illegaal gedownload hebben niet eens mee! 😉

Centjes in de kerstsok van Mariah Carey

Vorig jaar rijfde de zangeres maar liefst zestig miljoen dollar binnen met ‘All I Want For Christmas’ en dat bedrag wordt elk jaar hoger.

Daar komt bovendien nog geld bij van al haar andere nummers. Volgens de Amerikaanse Recording Industry Association heeft Mariah Carey in totaal al 66,5 miljoen albums verkocht. En dan zijn we nog steeds niet klaar met tellen, want er werden ook al zo’n dertig miljoen digitale albums aangekocht.

Verder brachten ook haar tours geld in het laatje. Zo waren The Adventures of Mimi (2006) en Sweet Sweet Fantasy Tour (2016) goed voor respectievelijk 27,9 miljoen en 30,3 miljoen dollar.

Wat staat er op Mariah Carey’s bankrekening?

Helaas mochten we haar bank-app niet even bekijken, maar volgens Celebtrity Net Worth pronkt daar zo’n driehonderd miljoen dollar. Sommige bronnen spreken zelfs over vijfhonderdmiljoen. Ach ja, wat maken die tweehonderd miljoen dollar ook uit.

Lees ook: ‘Waarom ‘Last Christmas’ je nieuwe favoriete kerstfilm wordt

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dit heeft Mariah Carey op haar bankrekening staan en it’s all I want for Christmas
Sluiten