5 manieren om als single vrouw je seksualiteit te omarmen

Love & Life

5 manieren om als single vrouw je seksualiteit te omarmen

Voor veel vrijgezelle vrouwen klinkt seks als een ver-van-mijn-bedshow. Voor seks heb je immers twee mensen nodig, toch? Daar zit een kern van waarheid in, maar juist dit is de periode waarin je je seksualiteit kunt ontwikkelen. En trouwens, wie zegt dat je als single vrouw geen seks kunt hebben?

Het feit dat je geen relatie hebt, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je geen seksuele verlangens hebt, of überhaupt geen seks hebt. Sterker nog, juist zo’n single periode is een goed moment om uit te vogelen (pun intended) wat je leuk vindt op seksueel gebied. En dat doe je onder andere door je eigen lichaam goed te leren kennen en te ontdekken hoe je reageert op verschillende sensaties. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld dankzij onderstaande manieren.

1. Leer je lichaam waarderen

Het allerbelangrijkste in deze periode is van je lichaam leren houden zoals het nu is. Dat accepteren en waarderen is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar je zult merken dat het je meer zelfvertrouwen geeft. Door te streven naar een ‘perfect plaatje’ houd je jezelf alleen maar voor dat je er ‘nog niet bent’. Zonde, want je lichaam zoals het nu is, is al perfect, je ziet het alleen zelf nog niet. Wat hierbij kan helpen is simpelweg voor de spiegel gaan staan – naakt of met kleding aan – en overlopen wat je mooi vindt aan jezelf.

2. Treat yo’ self

Je hebt de tijd om op jezelf te focussen, dus neem die alsjeblieft. Focus op de dingen waarvan je je sexy, vrouwelijk en krachtig gaat voelen. Dit kun je al doen met heel simpele dingen. Neem een lekker bad, lees een goed boek, mediteer, doe alles waar jij goed van in je vel gaat zitten. Vergeet ook vooral dat mooie lingeriesetje niet. Want ja, ook in je eentje voel je je soms een sexy seksbeest dat het verdient om mooie lingerie te dragen.

3. Masturberen …

Dé manier om je seksualiteit te omarmen is natuurlijk door te masturberen. Gebruik deze me-time-momentjes om je erogene zones te ontdekken, zodat je precies weet welke plekken aangeraakt moeten worden om in de mood te komen. En dat is waardevolle informatie voor de persoon waar je later mee in bed duikt.

Betere seks? Let op je ademhaling

4. … kun je leren

Als je die masturbatie-game wel redelijk onder de knie hebt, is het tijd om te gaan experimenteren. Dit kan bijvoorbeeld door er eens seksspeeltjes bij te pakken. Door een kleine collectie aan sextoys op te bouwen leer je precies wat je wel en niet wilt. Zo kun je bijvoorbeeld experimenteren met vibrators, maar dit is ook juist het moment om te ontdekken wat je daarnaast leuk vindt.

Dat we van clitorale stimulatie blij worden, weten we namelijk wel. Maar misschien is een buttplug ook wel helemaal jouw ding. In je eentje kan het makkelijker zijn om dit te ontdekken dan met een partner. Daar komt bij dat je dan bij de volgende vrijpartij weet of je ‘hell yeah‘ of ‘hell no‘ moet antwoorden als je gevraagd wordt om entree via de achterdeur.

5. Seks erop los (als je dat wilt)

Het feit dat je geen relatie hebt, wil natuurlijk niet zeggen dat je geen seks kunt hebben. Als je hier geen behoefte aan hebt is dat natuurlijk helemaal prima, maar als je wel zin hebt in seks, houd jezelf dan vooral niet tegen. Laten we het idee dat vrouwen geen of minder seksuele verlangens hebben dan mannen lekker achter ons laten. Wil jij seks? Ga er dan voor. Maar – en ja, je weet wat er nu gaat komen – doe jezelf een lol en doe. het. veilig.

Je seksualiteit omarmen gaat helemaal om je eigen behoeften centraal stellen. En wat is er nu een beter moment om dat te doen dan tijdens een single periode? Heb jezelf lief op alle mogelijke manieren en je zult merken dat seks tijdens je volgende relatie nóg leuker wordt.

Om deze 5 redenen moet je absoluut nooit ‘zin maken’ in seks