Lesley
Lesley Love & Life 25 nov 2019

5 redenen die verklaren waarom maandag zo vreselijk is

Je geraakt op maandag nog iets minder goed uit bed dan anders, je haar staat alle kanten op en je kunt er de klok op gelijkzetten dat je de verkeerde koffie krijgt in de koffiebar. Maar waarom is die maandag precies zo vreselijk? We leggen het je uit. 

1. Je moet sociaal opwarmen

Het hele weekend heb je alleen maar dingen gedaan die je leuk vindt (oké, en je appartement kuisen misschien), met de mensen die je leuk vindt. Lees: mensen bij wie je je op je gemak voelt, en bij wie het gemakkelijk is om sociaal te zijn.

Of misschien heb je je wel het hele weekend opgesloten met een boek, Netflix en liters thee – is ook soms nodig. Anyways, op maandag moet je terug naar school of naar je werk, en dan is het net iets moeilijker om vlot over te komen bij de koffiemachine. Je moet je als het ware sociaal ‘opwarmen’, en dat is soms best moeilijk.

2. Doei slaappatroon

Alle goede adviezen ten spijt: wij staan in het weekend echt niet op hetzelfde tijdstip op om ons lichaam wat regelmaat aan te leren. Omdat je doordeweeks meestal niet genoeg slaapt (merci baas), slaap je in het weekend dus uit.

Enerzijds heeft je lichaam dat nodig, anderzijds toont onderzoek aan dat je de week daardoor met een jetlag van 45 minuten begint. De oplossing? Een wekker zetten in het weekend. Hahaha. Sure.

3. Het contrast is enorm

Gisteren lag je nog languit in de zetel slechte kerstfilms te bingen, vandaag moet je terug aan de slag. Reken er maar op dat dat contrast groot is. Also: ligt het aan ons, of lijkt het wel alsof élke baas in het weekend alleen maar bezig is met extra taken te verzinnen voor op je to do-lijstje?

4. Je wordt met jezelf geconfronteerd

In het weekend gun je jezelf meer (denk aan ongezond eten en wijntjes bij de vleet), en dat eist z’n tol op je lichaam – vooral op maandagochtend. Bovendien beginnen veel mensen op maandag aan hun goede voornemens (a new week, a new you!), en da’s ook best confronterend.

5. Je moet terug gaan werken

Een logische, maar wel een belangrijke: een boel mensen vinden hun werk niet erg leuk, wat die maandagdip in de hand werkt. Opmerkelijk: volgens onderzoek worden veel sollicitatiebrieven op maandag en dinsdag verstuurd, dus mensen maken er ook meteen werk van. Maar ook wie zijn job wel leuk vindt, moet toegeven dat uitslapen en chillen nog net iets leuker is.

View this post on Instagram

Maandag shmaandag 😒 #letterbord #letterboard #qotd #monday

A post shared by NSMBL.be (@nsmblbe) on

Ook leuk:

Men's Health

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
5 redenen die verklaren waarom maandag zo vreselijk is
Sluiten