Lesley
Lesley Food 27 mrt 2018

London Brunch Fest en adresjes in eigen land

We weten niet of het ligt aan ‘Sex and the City’ of aan het feit dat we een gegronde reden hebben om om 11u al in de drank te vliegen, maar een brunch slaan we nooit af. En nu komt er dus een heuse London Brunch Fest. Wij boeken alvast een paar Eurostars-tickets. 

London Brunch Fest

Ja, dat las je goed: later dit jaar krijgt Londen haar eigen brunchfestival. Twaalf restaurants uit de Britse hoofdstad zullen tijdens het eerste weekend van september enkele van hun meest populaire gerechten op de brunchkaart serveren. En mimosa’s. Duh. Dream. Come. True. 

brunch london brunch fest

Naast gerechtjes kun je er ook granola, sapjes, yoghurt en gebak kopen voor thuis. En om een echt festivalgevoel te creëren treden er ook DJ’s en livebands op. Nog een tripje naar Londen op de agenda staan? Doe jezelf dan een plezier en ga in september. Gaan wij ook doen.

Brunchen in België

Geen reisbudget meer? No problemo: ook in België kun je heerlijk brunchen. Snooze lekker lang en schuif rond 11u aan voor een goddelijk buffet. Op deze adresjes vind je ons op zondagochtend (oké, middag).

Felix Pakhuis (Antwerpen)

Vaak heel druk in het weekend, dus je kunt best een plekje reserveren, maar dit is echt het walhalla voor uitgebreide brunchers. Op zaterdag kun je er ontbijten tot 12u en op zondag kunnen de langslapers zelfs aanschuiven tot 14u30.

Het buffet à volonté serveert zowel de klassiekers (brood, croissants, eieren, spek, kazen, charcuterie, …) als hartige gerechten (salades, gerookte zalm, soep, …) en een selectie desserts en je betaalt er 24,50 euro voor. Ook koffie, thee en fruitsap zijn inbegrepen in die prijs!

Reserveer snel een plaatsje voor onze brunch. We love brunch, en serveren die ook op feestdagen! Kom genieten op 25 mei…

Geplaatst door Felix Pakhuis op vrijdag 19 mei 2017

La Fabrique en Ville (Brussel)

In het weekend en op feestdagen geniet je hier van een heerlijk brunchbuffet. Het personeel maakt zoete en hartige pannenkoeken voor je klaar terwijl je erop staat te kijken en je kunt ook een eitje vragen – of het nu roerei, omelet of spiegelei is. Ze hebben heel wat zelfgemaakte cakes en taarten om uit te kiezen en er zijn ook vegetarische en glutenvrije slaatjes en warme gerechten.

Voor al dat lekkers betaal je 29 euro en je krijgt er nog eens een gratis uitzicht bij op het Egmontpark. Bij mooi weer kun je ook op het grote terras in het park zitten. En het beste van al? Je kunt er tot 15u30 terecht!

BRUNCH , BRUNCH & BRUNCH ? #brunch

A post shared by @ lafabriqueresto on

Nosh (Leuven)

Om De Werf kom je in Leuven niet heen, maar die zijn met hun petit déjeunerkes helaas niet open in het weekend. Nosh is een waardige vervanger. De bagelbar serveert niet alleen heerlijke bagels, maar ook echte American pancakes en een superlekker Engels ontbijt!

Our american pancakes are perfect to share with your lover.. Happy Valentine’s Day! ?❤ #Nosh #noshleuven #noshbagel #americanpancakes #pancakes #dessert

A post shared by Nosh Leuven (@noshbagels) on

Peck 47 (Brussel)

Peck is intussen een gevestigde waarde in het Brusselse. Hun eerste vestiging – Peck 47, dichtbij de Beurs – blijft onze favoriet, maar intussen kun je ook al terecht in Peck 20, Woodpecker en Streetpecker. Het interieur doet wat denken aan Central Perk, inclusief toffe ‘Friends’-zetel en ze hebben ook een leuk terras. Aanrader: de Eggs Benedict zijn to die for. Ook leuk: als je er luncht met een broodje, krijg je er standaard een huisgemaakt soepje bij.

#perfectlypoachedeggs are taking over whole Brussels! #peck47 #peck20 #streetpecker and #woodpeckerbrusselsparc ? It’s weekend, it’s #bruchtime ? #alldaybrunch #brussels #brunchtime

A post shared by Peck 47/ Peck 20/ Sreetpecker (@peckbxl) on

Barnini & Kaffeenini (Antwerpen)

Bagel– en koffiebars bij uitstek. Je geniet er van verse koffie, bagels, bokes en … ja, hun befaamde Bar Titty.

Waiting for mini ?? #whereismini #kaffeenini #bartitty #coffeebreak #antwerpen #vsco #vscocam

A post shared by Twin Twosome (@twintwosome) on

Yeti (Brussel)

Hun baseline is “It’s all about eggs”, dus what’s not to like? Al is het bij Yeti wel moeilijk kiezen: we love ourselves some eggs, maar the American pancakes zijn hier ook echt goddelijk. Tja, kiezen is verliezen en in eieren zitten niet veel calorieën, toch?

[WEEKEND] Did you know we serve #breakfast all day? Come anytime to start your weekend with #blueberries #pancakes or choose your toppings among our generous menu! ?????????. . . . #yetibrussels #brunch #weekendbrunch #brusselslife

A post shared by Y E T I Brussels (@yetibrussels) on

Tinsel (Antwerpen)

Bij Tinsel ontbijt je met een Scandinavische look & feel. Alles is beschikbaar zolang de voorraad strekt, dus ook hier kun je van salades, pannenkoeken, carrot cake en broodpudding genieten tot na de middag. Je wordt bediend aan tafel, maar speelt zelf voor ober door je keuze aan te kruisen op de kaart. Origineel!

VEGAN FRENCH TOAST ? Delicious French toast with quinces and mandarin marmelade, soy yoghurt, and pistachio nuts! Y U M ✨ #tinselantwerp #happymorning #comfortfood #whatveganseat #homemadewithlove

A post shared by Tinsel Antwerp (@tinsel_antwerp) on

Books & Brunch (Brugge)

Per toeval eens ontdekt op citytrip in eigen land en een echte topper. Je ontbijt er tussen de boeken (zo leuk!) en de Potterheads onder ons kunnen er zelfs een boterbiertje bestellen.

Good morning ?? | #booksandbrunch #brunch #saturdaymorning #goodmorning #slowfood #breakfast #brunch #brunchtime #brunchinbruges #breakfastinbruges #bruges #visitbruges #belgium #visitbelgium #igersbruges #igersbelgium #foodphotography #foodporn #eggsandbacon #food #mangiare #eat #eating

A post shared by Camilla (@apropositodicamilla) on

Barchel (Antwerpen)

“Come for the eyecandy, stay for the soulfood”. Barchel maakt naar eigen zeggen good food, strong coffee en sweet memories. 

New breakfast suggestion ! Banana toast with vanilla ricotta and chocolate flakes ?? #breakfast #new #food #antwerp #barchel #banana #chocolate

A post shared by BARCHEL | All Day Foodbar (@barchel_antwerp) on

Gust (Gent)

Gust heb je vast en zeker al wel eens zien passeren op Instagram, want alles ziet er dan ook uit om rechtstreeks in je feed te gooien. Hun secret ingredient is liefde, en dat geloven we graag. Aanraders zijn de American pancakes en als je voor de full brunch experience gaat, krijg je voor 25 euro granola met yoghurt en fruit, huisgemaakte confituren en choco, charcuterie en kazen, geroerde eitjes met spek en gerookte zalm, pancakes, hummus en quinoa. Ja, voor ons dat dus.

3 people made it till the end of our challenge!!! It was lovely to have you guys around every day of the week ? Congrats! #gustgent #challenge #openeveryday #breakfastallday #breakfast #brunch #lunch #gent

A post shared by Gust (@gustgent) on

Reageer op artikel:
London Brunch Fest en adresjes in eigen land
Sluiten