Tessa
Tessa Travel 5 dec 2019

Ga je binnenkort naar Londen? Dit zijn 10 handige tips voor de perfecte citytrip

Snap je nog steeds het verschil tussen een Oystercard en een Travel Card niet, moet je fooi geven of niet, en hoe verblijf je in het centrum zonder een nier te moeten verkopen? Londen is een geweldige stad, maar ze verwart toeristen weleens. Dankzij deze twaalf handige tips is jouw citytrip naar de Britse hoofdstad op voorhand al geslaagd. 

1. Schaf je voordat je gaat een Oystercard aan

Eens je het systeem doorhebt is een Oystercard best gemakkelijk in gebruik. Je betaalt drie pond voor de kaart, en zet er dan een bedrag van minimaal tien pond (ongeveer twaalf euro) op. Ter plaatse kun je de kaart natuurlijk nog zoveel opwaarderen als je wilt, bij een van de automaten bij de metro- en treinstations.

2. Neem zo vaak mogelijk de metro

Jep, de metro in Londen is een doolhof. Maar eens je je weg begint te vinden in dat doolhof (er zijn een paar belangrijke hoofdlijnen, en dan zit je altijd goed), is het echt niet zo moeilijk. Bovendien is Londen een enorm grote stad. Over één metrohalte doe je te voet al snel twintig minuten. En natuurlijk wil je ook wat van de stad zien boven de grond, maar af en toe de metro nemen zorgt er net voor dat je de belangrijkste dingen allemaal te zien krijgt.

View this post on Instagram

Londoner @lovegreatbritain_es #LoveGreatBritain 🇬🇧

A post shared by Gigi (@gigi_vives) on

3. De bussen in het centrum zijn niet duur

Wil je toch echt meer van de stad zien dan ondergronds het geval is, maar doen je voeten al pijn? Met je Oystercard kan je ook de bus op, en dat kost je maar anderhalve pond. Je bent alleen wel langer onderweg door het drukke verkeer en de vele stoplichten, maar hé, file in Londen is nog altijd beter dan file in België, right?

4. Patisserie Valerie

Moet je echt even gaan zitten? Dan vind je in Londen gelukkig genoeg gezellige koffiezaakjes en -ketens. En omdat je die frappuccino van de Starbucks ook in België kunt drinken, geven wij altijd de voorkeur aan lokale zaken of ketens. Vooral Patisserie Valerie is een aanrader.

View this post on Instagram

If you've made it all the way to Friday chances are you deserve a hearty breakfast! 😍 Our cooked breakfast and NEW vegan breakfast is served all day… everyday!

A post shared by Patisserie Valerie (@patisserievalerie) on

5. Voor de grootste ‘Harry Potter’-fans

Voor fans van de tovenaarsleerling is Londen helemaal een feestje, je vindt er namelijk een paar wereldbekende spots waar scenes werden opgenomen. Denk aan het perron 9¾ bij King’s Cross Station en de Millennium Bridge. Net buiten Londen bevinden zich ook de Warner Bros. Studios, maar daarvoor moet je wel (enkele weken) op voorhand een ticket reserveren.

6. Abbey Road

Ook fans van The Beatles (of fans van populaire Instagram-foto’s) komen hier aan hun trekken. We hebben het natuurlijk over het bekende zebrapad. Niet alle automobilisten kunnen je uitgebreide fotosessie waarderen, dus kijk wel even uit je doppen.

7. Musea

Londen is ook rijk aan historie en musea. Aanraders zijn dan ook The National Gallery (vergelijkbaar met het Rijksmuseum in Amsterdam), Tate Modern en The National Portret Gallery.

View this post on Instagram

“The rhythm of relations of colour and size makes the absolute appear in the relativity of time and space.” Piet Mondrian 💫 What an honour painting where you used to paint and look out from the same window through the world #mondrian 🔮 #artistinstudio #womenartists #mondrianstudio #londonartist #londongallery #nycartist #nycgallery #saatchigallery #saatchi_gallery #tatemodern #artist #artwork #theotherartfairla #exhibition #londonartgallery #ozlemsorluthompson #acryliconcanvas #oilpainting #artbuyer #artcollector #artcollectorsofig #emergingartist #acrylicpainting #contemporarypainting #abstractpainting #abstractartist #mayfair #soho #contemporaryartist @doitfortheprocess @tate @victoriamirogallery @saatchi_gallery @artandmusicmagazine @whitecube @serpentineuk @artreview_magazine @artobserved

A post shared by Özlem Thompson (@ozlemsorluthompson) on

8. SOHO

In deze bekende wijk kun je heerlijk eten, een pub induiken of uitgaan. Hier vind je ook het Londense China Town.

9. Shoppen

Oxford Street is natuurlijk de grootste winkelstraat van Londen, maar helaas ook de drukste. Wij shoppen zelf liever in een van de gigantische (en prachtige) Westfield-shoppingcentra. Even druk, maar het volk is er wel verspreid. Ook een aanrader is warenhuis Harrods, een lust voor het oog en zo groot dat je er wel in kunt verdwalen. Hier wil je sowieso een kijkje nemen, ook al koop je er niets.

10. De Londense parken

Wij hebben vaak de neiging om parken te skippen op citytrip, want hoe speciaal kan een park nu écht zijn? Wanneer we Londen voor de tweede keer bezochten, gaven we Hyde Park wel een kans, en het is echt leuk om de drukte van de stad even achter je te laten en te bonden met een paar eekhoorns.

Ook leuk:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Ga je binnenkort naar Londen? Dit zijn 10 handige tips voor de perfecte citytrip
Sluiten