Jutta
Jutta Entertainment 28 jan 2019

💩 De LOL’s en LMAO’s van 💩 … comedienne Eva Crutzen

Ons maak je blij met kattengifjes en flauwe woordspelingen, maar hoe krijg je een stand-upcomedian aan het lachen? We vroegen het hen gewoon zelf en serveren je hier hun beste moppen, leukste filmpjes en geniale fails. Deze keer: Eva Crutzen. 

Eva Crutzen

Eva Crutzen is een jonge Nederlandse cabaretière, theatermaakster, presentatrice, zangeres … en vooral: grappig.

De beste mop aller tijden volgens Eva Crutzen

Dat is er eentje van Louis C.K.: “Er zijn meerdere religies en ze zijn allemaal gelijk maar de christenen zijn het belangrijkste. Ze hebben gewonnen. Feliciteer een christen als je ‘m ziet. Ze hebben de wereld gewonnen. We proberen onszelf wijs te maken dat ieder geloof gelijk is maar dat is niet zo. Als je me niet gelooft dan heb ik één vraag: In welk jaar leven we?!”

Met welk filmpje moet je steeds opnieuw lachen?

Eva selecteerde dit pareltje van Joardy Film, het licht absurde YouTube-kanaal van de Nederlandse acteur Jim Deddes.

Wat was je eigen grappigste fail?

“Ik speelde ooit op een bijeenkomst van een vereniging waarbij tijdens een van mijn stilste scenes klapdeuren open gingen en grote schalen frikandellen werden uitgedeeld. Vervolgens gingen de mensen terwijl ik doorspeelde met elkaar discussiëren over wel dan niet mét mayonaise. Dat was een dieptepunt.”

“Van een andere orde: Een nepleren jasje (dat nogal kraakt) aandoen op een begrafenis en dan aan de late kant zijn is ook geen tip.”

Deel eens een quote uit je voorstelling met ons?

“Je bestaat eigenlijk uit herinneringen, je identiteit is daaruit opgebouwd. Ik vind het een fascinerend onderwerp. In de voorstelling heb ik het erover dat je een optelsom bent van alle angsten en goedbedoelde levensadviezen van je ouders die, op het moment dat jij in de puberteit komt, zelf in een midlifecrisis zitten en in hun paniek je misschien wel juist de verkeerde dingen meegeven. (Lachend:) zo komen we in een vicieuze cirkel natuurlijk!”

Meer van Eva? Ze speelt morgenavond haar show ‘Opslaan als’ in de Antwerpse Arenberg en er zijn nog tickets! Bereid je voor op een sneltrein van sketches, verhalen, personages en liedjes, ondersteund met vette beats, underscores en video-projectie.

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
💩 De LOL’s en LMAO’s van 💩 … comedienne Eva Crutzen
Sluiten