Beauty 4 dec 2018 Lesley

Dankzij deze tips blijft je lippenstift wél de hele dag zitten

Vieze rozige vlekken op je koffiemok, een klagend lief wanneer je hem wilt kussen en rode zakdoeken als je je neus probeert te snuiten: problemen die elke vrouw met een obsessie voor lippenstift zal snappen. En het ergste van al is dat die dure brol niet eens lang blijft zitten. Deze tips helpen je daarbij (ja, ook na dat broodje en die kus). 

1. Doorzichtig poeder

Misschien gebruik je dit wondermiddel al om de olie op je huid in bedwang te houden, maar je kunt het ook gebruiken om ervoor te zorgen dat je lippenstift op je lippen blijft zitten. Breng een klein beetje doorzichtig poeder aan op je cupidoboog (dat zijn die twee boogjes bovenaan je bovenlip, je weet wel, die dingen die je zo moeilijk deftig ingekleurd krijgt) en op je kin om te voorkomen dat je ingekleurde lippen plots een heel rare vorm krijgen.

lippenstift hele dag

2. Laagjes

Ben je het beu om je lippen continu bij te moeten werken? Geniet langer van de kleur door verschillende lagen aan te brengen, afgewisseld met doorzichtig poeder. Vergeet niet om je lippen na iedere laag even af te deppen met een papieren zakdoekje (laten we eerlijk zijn: we gebruiken hier gewoon wat toiletpapier voor). Herhaal dit drie tot vier keer voor het mooiste effect.

lippenstift hele dag

3. Gebruik een wattenstaafje om overtollige lippenstift te verwijderen

Een droge mond is de voornaamste oorzaak van lippenstift op je tanden. Maar het kan ook zijn dat de lippenstift te dicht bij de rand van de lip is aangebracht. Hoe vervelend ook, dit is gelukkig gemakkelijk te voorkomen.

Gebruik een wattenstaafje om overtollige lippenstift te verwijderen door hem in je mond te doen, je lippen te sluiten en vervolgens naar buiten te trekken. Je kunt hier overigens ook heel goed een stukje wc-papier voor gebruiken dat je rond één van je vingers vouwt. Pas bij die laatste methode wel op dat je niet te veel verwijdert.

lippenstift hele dag

Meer lipstick pet peeves?

13 struggles voor iedereen die van lippenstift houdt

Reageer op artikel:
Dankzij deze tips blijft je lippenstift wél de hele dag zitten
Sluiten