Lesley
Lesley Food 8 jul 2018

Verantwoord drinken: hoera voor limoncello-tiramisutaart

Taart, tiramisu en limoncello: wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij vinden dat best een goddelijke combinatie. Also: hoera voor verantwoord day drinking. Hieronder vind je het recept van je nieuw favoriet dessert. 

Dit heb je nodig

  • 1 pak lange vingers (28 stuks)
  • 100 ml limoncello
  • 2 citroenen
  • 3 koffielepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels lemon curd (soort Engelse confituur, maar dan geen confituur)
  • 200 gram (magere) plattekaas
  • 300 ml room
  • 1 zakje klop-fix (slagroomversteviger), optioneel
  • 6 eetlepels (bloem)suiker
  • geschaafde amandelen, als garnering
  • springvorm (18 cm)
limoncello tiramisutaart

Zo maak je de limoncello-tiramisutaart

Verwarm 100 ml limoncello met het sap van 2 citroenen en 3 koffielepels suiker en laat dit zachtjes 5 minuten koken. Schenk over in een platte schaal of diep bord.

Roer met een garde of spatel (of keukenrobot) 250 gram mascarpone los samen met 200 gram plattekaas en 2 à 3 eetlepels lemon curd.

Klop met een mixer 300 ml slagroom lobbig en voeg hier 1 zakje klopfix aan toe en 6 eetlepels poedersuiker. Klopfix koop je in de supermarkt en het zorgt voor stevigheid van je slagroom. Als je het niet meteen terugvindt, kun je het ook achterwege laten.

Meng de slagroom voorzichtig met een spatel door het mascarpone- en plattekaasmengsel (niet te hard roeren anders verdwijnt de luchtigheid).

Dip nu de lange vingers kort in het limoncello-mengsel en bedek hiermee de bodem van een ingevette springvorm (doorsnede 18 cm). Zorg dat de boudoirs vochtig zijn, maar wel nog stevig. Bedek ze vervolgens met de helft van het mascarpone-plattekaasmengsel. Herhaal deze stap nogmaals en eindig met een laag mascarpone-plattekaas.

Laat de taart nu minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren werk je af met wat citroenrasp, bloemsuiker en wat geschaafde amandelen.

limoncello tiramisutaart

Culy

Reageer op artikel:
Verantwoord drinken: hoera voor limoncello-tiramisutaart
Sluiten