Jutta
Jutta Love & Life 27 jan 2020

7 levensbeloftes aan jezelf die je nooit moet vergeten

Hoe ouder je wordt, hoe vaker je zal denken: ‘Ah, het leven’, terwijl je mijmerend voor je uitstaart. Moet je vooral doen, maar vergeet ondertussen niet de levensbeloftes die je ooit aan jezelf maakte, na te komen.

1. Houd een goede vriend(in) dichtbij

Je echte vrienden staan altijd voor je klaar – no matter what. Ja, je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk, maar het is fijn om een beste vriend(in) naast je te hebben. Zij is degene die je altijd perfect advies weet te geven, die je de beste memes stuurt op maandagochtend en die er altijd voor je is.

Maak daarom een belofte aan jezelf: houd hem of haar dichtbij je en zorg ervoor dat je andersom ook de beste vriend(in) voor die persoon bent. Net zoals in een relatie moet een vriendschap nooit maar van één kant komen.

2. Zeg ja tegen nieuwe kansen

Beloof jezelf dat je ja zegt tegen kansen die in je leven voorbijkomen. Het is logisch dat je huiverig bent voor het onbekende, maar heel af en toe mag je wel uit die comfortzone komen. Wanneer je jezelf openstelt voor nieuwe kansen, kan het resultaat nog eens verrassend positief uitvallen.

3. Leer van je fouten

Everybody makes mistakes’, aldus Hannah Montana – en zo is het maar net. Beloof jezelf dat je stopt met bang zijn om het te verprutsen en leer juist van de fouten die je maakt. Al kan zo’n faalmoment verschrikkelijk voelen; weet dat het menselijk is en dat je er alleen maar beter van wordt.

4. Voor giftige relaties is er geen plek in je leven

Zijn er mensen in je omgeving waar je eigenlijk altijd een beetje een ongemakkelijk (of zelfs ronduit vreselijk) gevoel bij krijgt? Zorg ervoor dat je ze niet meer hoeft te zien. Oké, wij snappen ook wel dat dat gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar geloof ons – in the end is het zo veel beter voor je. Sommige mensen zijn nu eenmaal bedoeld om voor altijd in je leven te blijven en anderen niet.

5. Reis zo veel als je kunt

Het klinkt cliché, maar het is zo waar: je leven begint pas echt als je gaat reizen. Je hebt je hele leven nog om te werken, dus waarom vertrek je niet nu?

6. Deel je gevoelens

Je gevoelens opkroppen – of ze nu positief of negatief zijn – is nooit een goed idee. Je hebt misschien een enorme crush op iemand of ergert je juist aan iemand met wie je nog lang moet samenwerken. In beide situaties is het het verstandigst om eerlijk te zijn. Het leven is kort, jongens.

7. Slaap genoeg

Onderschat nooit de voordelen van goede nachtrust. Oké, je wordt niet zomaar een ochtendmens, maar je kunt zo wel een ritme creëren in je leven.

Lees ook:

Elite Daily

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
7 levensbeloftes aan jezelf die je nooit moet vergeten
Sluiten