Lesley
Lesley Love & Life 4 mrt 2019

Leve de unspirational quote #4: Uitstelgedrag is het beste gedrag

When things go wrong, turn right’, ‘Don’t stop until you’re proud’ of ‘If you can dream it, you can do it’: dezer dagen regent het inspirational en motivational quotes en meestal gooien wij er dan een dikke, vette eye-roll tegenaan. Wekelijks doorprikken we de mythe van een populaire motivational quote en delen we met alle liefde van de wereld een tegenhanger in de vorm van een unspirational quote. 

Morgen, de beste dag om alles te doen

‘Now or never’, ‘A goal without a plan is just a wish’ of ‘Time is now’: er zijn heel wat quotes die je ertoe aanzetten om je leven in handen te nemen en nu (nu!) in gang te schieten. En hoewel de woorden van onze fysica-leerkracht (‘stilstaan is achteruitgaan’) nog vers in ons geheugen zitten, zijn we het er niet (altijd) mee eens.

unspirational quote

Een groot project in goede banen leiden vergt net iets meer tijd dan de afwas doen en daarom demotiveren quotes die ons aanmanen om vooral NU, NU, NU vooruitgang te maken ons vooral. To-dolijstjes zijn handig om het overzicht te bewaren en om stap voor stap je doel te bereiken, maar iets doorschuiven naar morgen (of naar iemand anders, hehe) is géén ramp.

Wij zitten ‘s avonds liever nog een uurtje in onze zetel dan dat we letterlijk élke taak op onze lijst afgevinkt krijgen. Die afwas staat er morgen nog en dat ene mailtje krijg je straks ook nog wel beantwoord. Uitstellen betekent namelijk ook dat je prioriteiten leert stellen, en dat lijkt ons een even belangrijke eigenschap in het leven.

unspirational quote

(Als die prioriteiten zo eens om de zoveel tijd inhouden dat je met je voeten omhoog op een terras rosé zit te hijsen, dan is dat helemaal oké.)

Meer unspirational quotes?

Leve de unspirational quote #3: Waarom running quotes nog erger zijn dan joggen zelf

View this post on Instagram

Uitstelgedrag is het beste gedrag ?? #unspirational

A post shared by NSMBL.be (@nsmblbe) on

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.



Reageer op artikel:
Leve de unspirational quote #4: Uitstelgedrag is het beste gedrag
Sluiten