Lesley
Lesley Love & Life 18 feb 2019

Leve de unspirational quote #2: The best things in life are … actually very expensive

When things go wrong, turn right’, ‘Don’t stop until you’re proud’ of ‘If you can dream it, you can do it’: dezer dagen regent het inspirational en motivational quotes en meestal gooien wij er dan een dikke, vette eye-roll tegenaan. Wekelijks doorprikken we de mythe van een populaire motivational quote en delen we met alle liefde van de wereld een tegenhanger in de vorm van een unspirational quote. 

Het leven is duur

The best things in life are free’ luidt de motivational quote van deze week. We weten niet hoe het bij jullie zit, maar wij hebben een citytrip naar Barcelona geboekt en ons lief wil de duurste tickets voor een voetbalmatch (tegen een ploeg waarvan wij de naam alweer vergeten zijn) en die dingen zijn niét gratis.

Voor zover wij weten, zijn een nieuwe iPhone, een nieuw paar schoenen en festivaltickets ook niet gratis, dus wij zien maar twee mogelijke verklaringen voor het ontstaan van deze quote:

  1. Hij werd geschreven door influencers (want die krijgen wel alles gratis).
  2. Een nieuwe iPhone, een paar schoenen en festivaltickets zijn niet ‘de beste dingen in het leven’.
unspirational quote

The best things in life

We zijn niet (helemaal) achterlijk en weten ook wel dat een goede gezondheid, een toffe familie, een grote vriendenkring en een goed lief onbetaalbaar zijn – al zit daar alweer een tegenstrijdigheid, want waren ze daarnet niet gratis?

Soit, we wijken af. Want ook daar valt een kanttekening bij te maken: een goede gezondheid is ook niet helemaal gratis – groenten en fruit kosten geld, de dokter krijgt een ereloon en een Dafalgan op tijd en stond krijg je ook niet voor niets.

Met familie en vrienden wil je op reis, en je lief heeft het idee dat jij ooit nog eens iets fatsoenlijks uit kookpotten getoverd krijgt ook allang opgegeven (dat van ons toch), dus af en toe willen jullie samen op restaurant. En al die leuke dingen die je leven écht de moeite maken, kosten geld. Veel geld.

Conclusie: voor niets gaat de zon op. En stop maar al met die eye-roll, we hebben nooit gezegd dat cliché zegswijzen niet mochten. #geldstinktniet. Of om het met de woorden van onze opa te zeggen: #gratisbestaatniet.

View this post on Instagram

De beste dingen gratis? Wat dacht je van een reis naar Hawaï, gaan eten in The Jane en de nieuwste iPhone? ??‍♀️ #unspirational

A post shared by NSMBL.be (@nsmblbe) on

Oh ja enne … dansen in de regenNot our thing either. 

Leve de unspirational quote #1: Waarom wij niét dansen in de regen

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Leve de unspirational quote #2: The best things in life are … actually very expensive
Sluiten