Lesley
Lesley Love & Life 11 feb 2019

Leve de unspirational quote #1: Waarom wij niét dansen in de regen

When things go wrong, turn right’, ‘Don’t stop until you’re proud’ of ‘If you can dream it, you can do it’: dezer dagen regent het inspirational en motivational quotes en meestal gooien wij er dan een dikke, vette eye-roll tegenaan. Wekelijks doorprikken we de mythe van een populaire motivational quote en delen we met alle liefde van de wereld een tegenhanger in de vorm van een unspirational quote. 

Dansen in de regen

Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain’ is een knaller van formaat die op de redactie geregeld op hoongelach kan rekenen. Meestal wordt de motivational quote vergezeld van een foto van een dansende ballerina die zich in een regenstorm van jewelste eens rustig uitstrekt.

unspirational quote

Ons lijkt dansen in de regen inderdaad geweldig advies … als je zo snel mogelijk griep wilt krijgen in deze epidemische tijden that is. Er is een reden waarom paraplu’s massaal verkocht worden wanneer het regent en dat is omdat de MEESTE MENSEN NIET GRAAG NAT WORDEN.

Wij dansen alleen graag in de regen op Pukkelpop en zelfs dan nog is dat eerder om onze fancy regenlaarzen vol glitters eindelijk eens te kunnen aantrekken. Voor de volle vijf minuten, en daarna gaan we schuilen in de boilerroom en checken we om de haverklap Buienradar, om onszelf ervan te verzekeren dat die plensbui achter de rug is voor The xx de mainstage inpalmt.

unspirational quote

Soit, we wijken af: dansen in de regen mag dan wel een mooie metafoor zijn voor een positieve ingesteldheid, wij linken ‘m vooral aan griep en verkoudheid. En wat die positieve ingesteldheid betreft: die zit duidelijk helemaal snor bij ons, daar is dit artikel het levend bewijs van. (Also: hiervoor hadden we een TGIM-rubriekje, maar toen kwamen we erachter dat maandagen toch wel erg rot zijn. Groetjes.)

Alle gekheid op een stokje: natuurlijk moet je tegenslagen facen, maar het is onzin dat je niet heel even in je bed mag liggen balen met ijs en chocolade. Soms zit het leven niet mee, en het is helemaal oké dat je jezelf de tijd geeft om daarmee om te gaan. Zolang je die storm maar overleeft, girlfriend.

View this post on Instagram

Neen danku: dansen in de regen ?? #unspirational #neendanku

A post shared by NSMBL.be (@nsmblbe) on

Lekker unspirational: lang leve de banaliteit

Reageer op artikel:
Leve de unspirational quote #1: Waarom wij niét dansen in de regen
Sluiten