Waarom ‘Last Christmas’ jouw nieuwe favoriete kerstfilm wordt

De kerstperiode is onze favoriete tijd van het jaar. Onze ‘foute’ kersttrui ligt al weken klaar en ‘All i want for Christmas’ staat ongegeneerd op endless repeat. En daar hoort natuurlijk ook een gezellige filmavond bij.

Mother of Dragons goes Christmas

In ‘Last Christmas’ zien we Emilia Clarke schitteren in haar eerste filmrol na ‘Game Of Thrones’. Samen met Henry Golding – die je misschien herkent uit de bioscoophit ‘Crazy Rich Asians’ – speelt ze in dé kerstfilm van 2019.

Wannabe-zangeres Kate werkt als elf in een kerstwinkel en heeft net een zware periode achter de rug wanneer ze de ultrapositieve Tom ontmoet. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor de twee, maar soms moet je de gewoon naar je hart luisteren … en een beetje faith hebben.

Last Christmas

Feliz navidad, Merry Christmas, Joyeux Noël

‘Bridget Jones Diary’, ‘The Holiday’, ‘Home Alone’, ‘The Sound of Music’ etc … Wat hebben deze films allemaal gemeen? Je hebt het goed geraden. Het zijn stuk voor stuk kerstklassiekers. Feelgoodfilms waarvan we de afloop al kennen maar die we elk jaar tijdens het uitbuiken opnieuw bekijken. Voor ons blijft ‘Love Actually’ de all time numero uno maar ‘Last Christmas’ zou die weleens van de troon kunnen stoten.

De hele film schreeuwt kerst: Londen, een kerstelf, een vleugje sneeuw en … de soundtrack natuurlijk. Want ‘Last Christmas’ is naast de titel van de film natuurlijk ook de titel van de populaire kerstklassieker van Wham (waarvan je de clip echt gezien moet hebben).

George Michael en Emma Thompson

Dat de film de naam van dat nog steeds geweldige eightiesnummer kreeg is geen toeval: het was juist de bedoeling om een kerstfilm te maken op basis van de song. Het zal je dan ook niet verbazen dat er nog veel meer muziek van Whams veel te vroeg overleden leadzanger George Michael passeert.

Naast de oude singalongs als ‘Faith’ en ‘Freedom’ krijgen we trouwens ook onuitgebracht materiaal te horen. De single ‘This Is How’ zal op het einde van de film gespeeld worden en zal de geschiedenis ingaan als het laatste lied dat geschreven werd door de legende. Alle eightiesliefhebbers (en oude mensen) in koor: snif snif.

Leuk weetje: toen Emma Thompson het verzoek kreeg om het scenario te schrijven, bedankte de tweevoudige Oscarwinnares …  omdat het niet haar favoriete kerstlied was! Uiteindelijk overtuigde haar man haar gelukkig om de film toch nog een kans te geven. George Michael was akkoord met het gebruik van zijn muziek en toen hij op kerstdag 2016 onverwacht overleed, was Emma Thompson dankbaar dat hij zijn zegen had gegeven.

‘Last Christmas’ in de cinema

‘Last Christmas’ komt uit op 27 november uit en heeft volgens ons alle ingrediënten om je ho ho ho te doen schreeuwen. Dus grijp een kerstfanaat bij de arm en ga samen naar deze zeemzoete romcom kijken. No Grinch allowed!

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Waarom ‘Last Christmas’ jouw nieuwe favoriete kerstfilm wordt
Sluiten