Lesley
Lesley Food 19 jan 2020

Lasagne uit één pan? Ja, dat kan!

Ben je dol op de Italiaanse keuken (nu ja, pizza, spaghetti en lasagne), maar ben je stiekem wat te lui om er zelf aan te beginnen? Dankzij deze lasagne uit een pan is dat geen excuus meer. De voorbereiding duurt nog geen dertig minuten, en dan hoef je alleen nog maar te wachten tot alles gaar is (aka: in de zetel naar Netflix kijken). 

Dit heb je nodig

  • 4 (Italiaanse) worsten of 500 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 500 ml passata
  • 6 lasagnebladen, in stukken gebroken (ongeveer 6 stukken per blad)
  • 1 bol mozzarella (125 gram), in stukjes
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 koffielepels gedroogde oregano
  • 1,5 koffielepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • handvol basilicumblaadjes, gescheurd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • water
  • peper en zout

Zo maak je ‘m

  1. Verwijder de velletjes van de worsten en bak ze op middelhoog vuur rul met de olijfolie in een ovenbestendige pan (doorsnede 24 cm).
  2. Giet het vet af in een vergiet en doe het vlees terug in de pan.
  3. Roer de tomatenblokjes, water (vul het lege blik tomaten, zo heb je exact genoeg), passata, oregano, knoflookpoeder, peterselie, peper en zout in de pan en breng aan de kook.
  4. Schep de stukken lasagne erdoor en laat 25 minuten op laag vuur pruttelen tot de pasta gaar is. Roer af en toe voorzichtig, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
  5. Verwarm ondertussen de oven op de hoogste grillstand. Verdeel de mozzarella en Parmezaanse kaas over de lasagne en zet 2 tot 4 minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten en het geheel een bruin korstje krijgt.
  6. Bestrooi met de blaadjes basilicum.

Meer luie recepten? Deze tomatensoep is ook snel klaar.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Lasagne uit één pan? Ja, dat kan!
Sluiten