Lesley
Lesley Food 13 sep 2019

Hold your horses: je kunt ook lasagne in een mok maken

Ben je niet zo’n keukenprinses (lees: weet je zelfs lasagne uit een bakje te laten aanbranden) (true story, helaas). Deze lasagne komt niét uit een bakje, en je bent er maar een minuut of vijf mee bezig! Say what? Je maakt ‘m namelijk gewoon in een mok (en dat betekent ook: bijna geen afwas, yaasssss!). 

Dit heb je nodig voor één lasagne in een mok

  • 125 g ricotta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 lasagnebladen
  • 15 g mozzarella
  • 4 eetlepels marinara-saus
  • 1 theelepel oregano
  • peper
  • zout

Zo maak je ‘m

Doe 125 gram ricotta in een schaaltje en voeg één eetlepel, zout en peper toe. Meng het door elkaar en smeer het mengsel uit over een gekookt lasagneblad. Leg er een nieuw lasagneblad boven en herhaal deze stap nog een keer. Rol ze uiteindelijk op. Dit zijn de eerste stappen.

Pak een mok en stop hier vijftien gram mozzarella in. Smeer hierna twee eetlepels marinara-saus uit over de mozzarella en strooi er één eetlepel oregano overheen. Stop de opgerolde lasagnebladen in de mok en smeer hier nog twee eetlepels marinara-saus over uit.

Tot slot bak je de lasagne twintig minuten in een voorverwarmde oven op 375 graden. Houd een bord boven de mok, draai hem om en haal de mok ervan af. Et voilà … je lasagne in een mok is klaar.

Benieuwd naar meer lekkere en gemakkelijke gerechten in een mok? Bekijk dan hieronder de video met de lekkerste recepten. Op 3:10 zie je het recept voor de lasagne.

Lees ook: Zo pimp je die simpele diepvriespizza

Beautify

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Hold your horses: je kunt ook lasagne in een mok maken
Sluiten