Lekker unspirational: lang leve de banaliteit

Millennials lopen van hot naar her, zijn op elk feestje geweest – fysiek of virtueel – en worden elke dag weer gepusht om het beste uit zichzelf te halen. Leuk, maar ook een tikje vermoeiend. Herkenbaar? Wij vinden het hoog tijd voor een revolutie: leve de banaliteit. Lekker unspirational, hé? 

Fear of missing out

Het woord zelf mag dan allang passé zijn, onze generatie heeft nog steeds last van fomo (fear of missing out). We slepen ons van feestje naar concert naar restaurant. Het liefst allemaal pop-up. Want dat is uniek en levert mooie beelden op voor je Instagramfeed. Je hebt het idee dat je overal bij moét zijn.

banaliteit

We zijn steeds op zoek naar dat ene vegan restaurant dat nog meer hippe hangplanten aan het plafond heeft hangen dan dat waar je vorige week zat, de hipste donutzaak en de leukste tweedehandswinkel. Liefst allemaal tegelijk.

Die snelle, vluchtige levensstijl zorgt niet alleen voor een propvolle sociale agenda, maar ook voor heel wat stress. Doe het gerust wat rustiger aan en maak tijd voor jezelf. Ja, ook als dat betekent dat je je vrijdagavond als een bomma met Netflix en in je onesie doorbrengt. Granny life for the win. 

banaliteit

Unspirational

We moeten de beste versie van onszelf zijn en willen het elke dag een beetje beter doen dan gisteren. Instagram gooit heel de tijd met motiverende inspirational quotes zoals: “Junk food you’ve craved for an hour, or the body you’ve craved for a lifetime? Your decision.” En alles wat wij denken is: “Kun je de chips even doorgeven alsjeblieft?”

Als je wat motivatie en inspiratie nodig hebt, zijn die accounts best oké, maar wij krijgen af en toe een beetje de kriebels van dat belerend toontje. Soms is goed ook gewoon goed genoeg. En dat hebben accounts als @unspirational en @thegoodadvicecupcake goed begrepen.

LOOK UP AND CHERISH IT PEOPLE!! ???

Een bericht gedeeld door Thegoodadvicecupcake (@thegoodadvicecupcake) op

PLEASE. PLEASE. PLEASE.

Een bericht gedeeld door Unspirational (@unspirational) op

I BELIEVE IN YOU SO F*CKING HARD BUT ALSO LIKE REALISTICALLY ???

Een bericht gedeeld door Thegoodadvicecupcake (@thegoodadvicecupcake) op

just a friendly reminder

Een bericht gedeeld door Unspirational (@unspirational) op

Reageer op artikel:
Lekker unspirational: lang leve de banaliteit
Sluiten