Lesley
Lesley Entertainment 6 feb 2019

We krijgen eindelijk een luiaard-emoji en dat werd zo eens tijd

Vind je het nu al moeilijk om te kiezen tussen een ‘lachend kakske’, een met z’n ogen rollende emoji of een hamburger? Geen zorgen, want er komen 230 nieuwe emoji en een daarvan weerspiegelt je #mood nog beter dan de drie bovenstaande voorbeelden. Binnenkort verstuur je namelijk naar iedereen een … aan een tak hangende luiaard. 

Welkom luiaard

Wij zien nu al talloze mogelijkheden:

  • “Sorry baas, we geraken er vandaag niet (insert sloth emoji)”
  • “Of we vanavond mee uitgaan? Meh (insert sloth emoji)”
  • “We hebben al één artikel af (insert sloth emoji)”
luiaard emoji

Jep, totally see this happening. Als sloths niet zo je ding zijn, kun je uit nog 229 andere emoji’s kiezen. Dat liet het Unicode Consortium weten (jep, er zijn mensen die beslissen over emoji’s als job and where do we apply?).

Nu ja, eigenlijk zorgen die lui er vooral voor dat alle verschillende apparaten beschikken over dezelfde emoji, dus we blijven voorlopig nog maar even artikels tikken. Anyways, ook dit jaar ligt de focus van de nieuwe emoji’s duidelijk weer op diversiteit.

Naast meer voedsel (wafels, yaassss), objecten uit het zonnestelsel en dieren zijn er ook meer inclusieve emoji voor genders, huidskleuren en mensen met een beperking. De 230 nieuwe icoontjes zijn komende herfst beschikbaar op de meeste besturingssystemen.

Alle emoji zien? Dat kan op Unicode Blog of op Emojipedia. Of hier natuurlijk.

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Want

Reageer op artikel:
We krijgen eindelijk een luiaard-emoji en dat werd zo eens tijd
Sluiten