Jutta
Jutta Fashion 4 apr 2019

Online shoppen is zo doordeweeks – dit zijn de Belgische koopzondagen

Doorheen de week moet je studeren of werken, op zaterdag ga je op pad met vrienden en moet je op date met je lief. De enige dag waarop je dus tijd hebt om te shoppen is zondag, alleen … zijn de winkels dan niet open. Geen nood: hier is een overzicht van de koopzondagen in België. 

Brussel

In Brussel zijn alle winkels in het stadscentrum geopend op de eerste zondag van elke maand. Handig, want die dagen kun je dus al lang op voorhand vrijhouden in je agenda.

Gent

Ook in Gent zijn alle winkels open op de eerste zondag van de maand. Leuke extra: openbaar vervoer is gratis op koopzondagen. Als je toch naar Gent gaat, kun je er net zo goed een heel weekend van maken, want de Arteveldestad heeft heel wat meer te bieden.

Denk aan een boottochtje op de Gentse binnenwateren of een bezoek aan het Gravensteen. #toeristineigenland. Genoeg cultuur opgesnoven? Tijd om te shoppen.

Koopzondagen in Antwerpen

Antwerpen doet ook mee op de eerste zondag van de maand, wanneer de meeste winkels er hun deuren openen. Ga voor de standaardwinkels op de Meir, of wijk voor wat specialere spullen uit naar de Kammen- en de Kloosterstraat.

Hasselt

In Hasselt zijn er slechts een aantal koopzondagen per jaar. Hier kun je de exacte data terugvinden. Alle winkels zijn dan geopend van 10u tot 15u. Moe geshopt? Ga dan nacho’s boefen bij Boulebaar.

NSMBL Hotspot #27: Sharing is caring bij Boulebaar in Hasselt


PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Online shoppen is zo doordeweeks – dit zijn de Belgische koopzondagen
Sluiten