Lesley
Lesley Entertainment 3 okt 2018

Deze komiek heeft in zijn eentje meer dan 4000 break-ups op zijn geweten

Als je jezelf dit weekend op de sofa parkeert met Netflix en de show ‘Jigsaw’ van komiek Daniel Sloss voorbij ziet komen: Niet. Kijken. Tenminste: niet als je relatie je lief is. 

Gesneuveld

Daniel Loss is een beetje het kwaadaardige broertje van Cupido. Door zijn comedyshow ‘Jigsaw’ zijn al meer dan 4000 relaties, 17 verlovingen en 9 huwelijken gesneuveld. Dat weet hij zo precies omdat zijn inbox overloopt van mensen die na het zien van de show besloten er een punt achter te zetten. Zelf omschrijft Daniel zijn show als een ‘liefdesbrief aan alle singles’.

Al die op de klippen gelopen relaties had hij zelf overigens niet voorzien. “Het enige wat ik doe is ongemakkelijke vragen stellen die mensen zelf niet durven te stellen. Ik genees ongezonde relaties door ze te laten ophouden met bestaan.”

Nu wil je natuurlijk weten wat de komiek precies zegt dat kennelijk zó overtuigend is dat mensen hun relatie spontaan in twijfel trekken. Lees vooral verder, maar je bent bij deze gewaarschuwd (en je lief ook).

Soulmate

Daniel begint zijn verhaal met wat zijn vader hem vroeger leerde: dat er voor iedereen een soulmate rondloopt. “Ook al klinkt dat nog zo lief, wat het manifesteerde in mijn zevenjarige brein was: als je niet met iemand bent, ben je gebroken. Als je niet met iemand bent, ben je niet compleet. Iedere Disneyprinses krijgt haar prins, iedere prins zijn prinses.”

Omdat dat idee er bij ons zo zit ingebeiteld en we bang zijn om alleen over te blijven, zitten veel mensen volgens Daniel opgescheept met de verkeerde persoon. “We forceren deze persoon in onze levens omdat we liever iets dan niets hebben.”

View this post on Instagram

9

A post shared by Daniel Sloss (@danielsloss) on

Legpuzzel

“Iedere relatie is de eerste drie maanden perfect,” vervolgt hij. “Maar na die drie maanden besef je opeens dat niemand onderdeel is van een legpuzzel. Iedereen op deze planeet is net zo complex en individueel als jij, wat betekent dat ze in de afgelopen twintig tot dertig jaar net zo hard aan hun eigen legpuzzel hebben gewerkt als jij aan die van jou. Je kunt niet van hen verwachten dat diegene opeens alles opgeeft om in jouw legpuzzel te passen.”

Daniel erkent dat er heus ook gezonde relaties zijn, maar volgens hem gaat het in 80% van de relaties precies om bovenstaande reden mis. “Het is een liefdesbrief aan singles om duidelijk te maken dat single zijn het grootste deel van de tijd beter is dan een relatie. Blijkbaar resoneert dit bij zoveel mensen dat ze besluiten hun partner te dumpen,” verklaart de komiek tegenover The Daily Record.

16 belangrijke mijlpalen in een relatie waar niemand iets over zegt

Reageer op artikel:
Deze komiek heeft in zijn eentje meer dan 4000 break-ups op zijn geweten
Sluiten