Lesley
Lesley Food 16 nov 2018

Deze ‘Harry Potter’-koffiebar lijkt écht op de Lekke Ketel

Dreuzels opgelet: we zijn er eindelijk achter waar de ingang van de Lekke Ketel is, en het is niet in Londen. Polen blijkt the place to be te zijn als jij je even in de tovenaarswereld wilt wanen en een boterbiertje wilt bestellen. 

Harry Potter-magie

Echte fans weten het: wie de boeken niet las of niet naar de films keek, heeft een groot deel van zijn jeugd gemist. De reeks bleef ons keer op keer verwonderen en het liefst houden we elk jaar nog eens een marathon. Dit jaar moet die misschien wel plaatsruimen voor een bezoekje aan de Lekke Ketel in Polen. Wie weet worden we zelfs vrienden met Harry, Ron en Hermelien. #squadgoals.

The Leaky Cauldron in Polen

Hoewel de Leaky Cauldron in de boeken en films onzichtbaar is voor zij die niet kunnen toveren, weten we zeker dat je die in Krakau wél spot. De briljante eigenaars kwamen op het idee om de pub na te bouwen, inclusief dementors, bijhorende muziek en boterbier.

Ook niet onbelangrijk: de ingang naar the het Ministerie van Toverkunst bevindt zich ook hier. Mocht je de Lekke Ketel willen bezoeken, wees dan goed voorbereid. De zaak is namelijk niet zo gemakkelijk te vinden (maar gelukkig wel zichtbaar, no worries).

View this post on Instagram

Czarodzieje! Dla spóźnialskich zostało jeszcze kilka magicznych szkolnych gadżetów. A w poniedziałek po inauguracji, zapraszamy WSZYSTKICH na Kremowe Piwo! #wpadnijdokotła #dziórawykocioł #leakycouldron #kremowepiwo #butterbeer #harrypotter #hogwart #backtoschool #magic

A post shared by Dziórawy Kocioł (@dziorawykociol) on

View this post on Instagram

Marzenia się spełniają ? #dziorawykociol #harrypotter #kraków #cracow #juwenalia #juwenaliakrakowskie #kremowepiwo

A post shared by Patryk Burzawa (@pat.patowy) on

Magisch menu

Als de foto’s en onze uitleg je nog niet overtuigd hadden: de menukaart is vormgegeven als spreukenboek, er wordt aan de lopende band ‘Harry Potter’-muziek afgespeeld, er zijn smekkies in alle smaken (oké, die zijn best degoutant, but still) en er is een kleine bibliotheek en een cadeauwinkel. Je neemt alleen maar beter een dikke trui mee, want het is best koud in de kelder.

8 coltrui-outfits waarmee je die turtleneck rockt

Reageer op artikel:
Deze ‘Harry Potter’-koffiebar lijkt écht op de Lekke Ketel
Sluiten