Lesley
Lesley Love & Life 24 jun 2018

Voor alle verstokte singles: de knuffelrobot

Verstokte singles weten waarover we het hebben: natuurlijk amuseer je je rot met je girlfriends, maar die voeten verwarmen zichzelf niet in de winter. Deze knuffelrobot verwarmt alvast wel je hart.

Uitkomst voor eenzame mensen

Knuffelen is niet alleen leuk, het is ook écht gezond: het versterkt je immuunsysteem, zorgt ervoor dat je beter met stress kunt omgaan, je wordt er gelukkig van en ga zo maar door. Maar in een tijdperk waarin eenzaamheid een steeds groter issue wordt, zijn er heel wat mensen die niet op zo’n deugddoende knuffel kunnen terugvallen.

knuffelrobot

Daar hebben de onderzoekers aan het Max Planck Institute for Systems in Stuttgart iets op gevonden. De HuggieBot werd door dertig proefpersonen getest en die kregen elk twaalf verschillende knuffels van de robot. Ze konden zelf instellen of ze een warmere, zachtere of net stevigere knuffel wilden.

Het is de bedoeling dat de knuffelrobot nog intelligenter wordt zodat hij zelf weet wanneer je een knuffel nodig hebt. Wij hopen alvast dat je ook kunt instellen dat de robot zijn kleren uittrekt en ineens op Ryan Gosling lijkt.

Op afstand knuffelen

Vervolgens is het de bedoeling om het effect van een robotknuffel te vergelijken met het effect van een menselijke knuffel. Ook zou de robot in de toekomst zelf moeten kunnen reageren op iemand die hem wil knuffelen en zijn armen zelf in de juiste positie moeten kunnen brengen.

knuffelrobot

De HuggieBot zou zeker veel mensen kunnen helpen, maar ergens blijft het wel een beetje creepy als een robot opeens op je afkomt om je te knuffelen. Behalve als het Wall-E is natuurlijk.

knuffelrobot

Want

Reageer op artikel:
Voor alle verstokte singles: de knuffelrobot
Sluiten