Love & Life 28 feb 2019 Lesley

De 15 indrukwekkendste plakkaten op de klimaatmars in Antwerpen

Met zo’n 3000 trokken de ‘klimaatbrossers’ de binnenstad van Antwerpen door. Wij waren erbij en spotten de 15 indrukwekkendste plakkaten. Van liefdesverklaringen aan Greta tot verlepte kool: zo beleefden jullie de klimaatmars. 

Deze bezorgde opa spotten we in het begin van de mars al en: hartjes ❤️.

klimaatmars antwerpen

Han (40) is een bezorgde moeder uit Antwerpen die voor haar kinderen een groenere toekomst wil: “Ik wil een voorbeeld worden van hoe het ook anders kan.”

klimaatmars antwerpenklimaatmars antwerpen

Jitse (16) komt uit Lier. Wanneer we haar vragen waarom ze mee stapt met de mars is ze kort en bondig: “Zodat we binnenkort nog steeds een planeet hebben om op te leven. Of is het normaal dat het in februari al zo warm is?”.

klimaatmars antwerpen

Victor en Roxanne zijn 17 en liepen eerder al mee in Brussel. Hun grootste bezorgdheid? “De politici houden zich verdorie meer bezig met de klimaatmarsen zelf dan met het eigenlijke probleem. Ze zouden zich moeten bezighouden met het klimaat, niet met het feit dat wij niet op school zitten. Wij zijn gewoon boos.”

Waarom ze de dierenoutfits aanhebben? “Dat leek ons wel tof – en vooral warm.” Snappen we volledig, guys. 

klimaatmars antwerpen

Arnout (16) uit Ninove loopt al voor de vijfde keer mee: “Alles is naar de knoppen en dit is misschien de manier om er aandacht voor te krijgen.”

klimaatmars antwerpen

Amber (18) en Silke (22) vinden het klimaat het belangrijkste issue dat er is: “We lopen mee uit een gevoel van machteloosheid. Als dit niet opgelost raakt, wat boeit al de rest dan nog?”

“Ik eet geen vlees of vis, en shop vooral tweedehands. Ik probeer ook zoveel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te nemen,” vertelt Amber.

klimaatmars antwerpen

Wie deze held is, weten we niet, maar we zijn wel fan van zijn plakkaat. Lars de kleine ijsbeer forever. 

klimaatmars antwerpen

Is het een oorstokje? Een bloedende wolk?  Of is het de laatste sneeuwbal? Volgens Marilou (20) een mix van de drie. Zij zakte af naar Antwerpen, omdat ze vindt dat er iets moet gebeuren: “Wij wachten op een reactie van de regering, het wordt tijd dat ze naar ons luisteren en actie ondernemen.”

klimaatmars antwerpen

Het is niet de eerste keer dat deze drie meisjes (14) uit Tienen mee wandelden voor het klimaat. Ze gaan zelfs nog een stap verder en organiseren ook petities en kleine betogingen op school. “Wij zijn hier niet om te spijbelen, wij willen dat er nú iets verandert voor het te laat is. Het is niet aan ons om dat te doen, maar aan de regering.”

klimaatmars antwerpen

Raffaella (9) kwam al op jonge leeftijd mee betogen en vertelde: “Ik ben misschien nog maar een kind, maar ik kom op voor mijn toekomst. Als we de aarde zo blijven opwarmen, weten we binnenkort niet meer wat sneeuw is”. #dontkilloursnowmen

klimaatmars antwerpen

Edwin (66) is geboren en getogen in het hartje van Antwerpen, maar verhuisde naar de Kempen omwille van de vervuilde lucht in de stad. Na vijftien jaar komt hij toch terug om te strijden voor een beter klimaat.

klimaatmars antwerpen

Kabouter Wesley for president!

klimaatmars antwerpen

Brent, Seppe en Senne, alle drie 17 jaar, zorgden voor de nodige sfeer met hun hilarische plakkaten, maar hebben wel een serieuze mening. “Binnenkort zijn we 18 jaar en moeten we gaan stemmen op een partij die onze toekomst zal bepalen. Nu is het moment om actie te ondernemen voor het klimaat”. Oh ja enne … wat reclame maken voor je eigen school is altijd mooi meegenomen.

klimaatmars antwerpen

Ook Ilke (19) zakte af naar Antwerpen om haar stem te laten horen, met een dubbelzijdige plakkaat. “Alle standpunten die Anuna, Kyra en Greta aannemen, neem ik ook in. Samen staan we sterker.” En gelijk heeft ze!

klimaatmars antwerpenklimaatmars antwerpen

En ook deze muzikant trok de aandacht.

klimaatmars antwerpen

Ook jouw steentje bijdragen?

10 manieren waarop jij een steentje kunt bijdragen aan een betere wereld

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
De 15 indrukwekkendste plakkaten op de klimaatmars in Antwerpen
Sluiten