Lesley
Lesley Love & Life 10 nov 2019

Waardoor komt een vrouw nu precies klaar?

Het vrouwelijk orgasme blijft toch een beetje een mysterie, en dan vooral voor mannen. Er wordt dan ook vaak onderzoek naar gedaan, en deze studie legt weer een beetje meer bloot. #punintended 

Het onderzoek was een enquĂȘte onder ruim duizend vrouwen, tussen de 18 en de 94 jaar oud. Ze werden onder andere gevraagd naar verschillende ervaringen van genot, of alle orgasmes op dezelfde manier ontstaan, en de rol van clitorische stimulatie. Kortom: waardoor komt een vrouw klaar?

Natuurlijk verschilt het heel erg per persoon en weet jij zelf het best wat je lekker vindt, maar uit de resultaten kunnen we wel een aantal conclusies trekken.

Zo gaf slechts 18 procent aan dat ze konden klaarkomen door penetratie alleen, terwijl 36 procent daar nog eens clitorale stimulatie bij nodig had – een even groot deel had die stimulatie niet per se nodig, maar gaf wel aan dat het orgasme er beter van werd.

De overige 10 procent ervaart helemaal geen orgasmes tijdens de seks. Vast staat in ieder geval dat orgasmes niet allemaal hetzelfde zijn: zo’n 75 procent van de vrouwen ervaart ze allemaal anders.

En orale seks?

De onderzoekers stelden ook vragen over orale en manuele seks. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat een ruime meerderheid van de vrouwen de voorkeur geeft aan een op-en-neerbeweging op de vulva, gevolgd door cirkelbewegingen en in veel mindere mate bewegingen opzij.

Knijpen, trekken en slechts op één plek drukken worden over het algemeen niet zo gewaardeerd. Bij de clitoris zit het net iets anders: cirkelbewegingen worden daar als het lekkerst ervaren.

Lees ook:

Bedrock

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Waardoor komt een vrouw nu precies klaar?
Sluiten