Jutta
Jutta Liefde & Seks 23 jun 2019

Herken je deze 9 dingen? Dan ben je klaar om te gaan samenwonen

Er was een tijd dat mensen eerst trouwden en dan gingen samenwonen, nu gaan we eerst samenwonen en zien we dan wel of een trouwerij erin zit. Want gaan samenwonen is leuk, maar het verandert wel het een en ander in jullie relatie. Ben jij er klaar voor? 

1. Jullie zien elkaar nu toch al bijna fulltime

Het kan zijn dat jullie juist willen samenwonen omdat jullie dichter bij elkaar willen zijn, en het nu niet lukt om elkaar voldoende te zien. Het is alleen wel belangrijk dat het sowieso al goed voelt om echt veel tijd met elkaar door te brengen. Kunnen jullie met gemak twee weken samen op vakantie, zonder irritaties? Dan lukt samenwonen vast ook wel.

2. Jullie hebben dezelfde toekomstvisie

Koppels die gaan samenwonen hebben het liefst een aantal dingen gemeen, en dan vooral hun visie op de toekomst. Als jullie de namen voor al jullie katten en honden al hebben uitgekozen zit het wel snor.

3. De gesprekken over de financiën zijn ook al geweest

Praten over geld is nooit heel prettig. Het liefst zou je de relatie alleen maar leuk houden, maar zo werkt het helaas niet. Het is net heel belangrijk dat er gepraat wordt over jullie financiële toestand, en wat er gaat gebeuren zodra jullie samenwonen. Wie betaalt wat, en nemen jullie een gezamenlijke bankkaart? Zorg dat er geen onzekerheid over bestaat want daar komen ruzies van.

4. Jullie praten over je problemen met elkaar

Als je ergens mee zit wacht je niet lang voordat je je zorgen met je lief deelt. Ook problemen in jullie relatie worden altijd besproken, zodat er nooit iets ongezegd blijft en jullie samen een oplossing kunnen vinden.

5. Gaan samenwonen is voor jullie geen manier om geld te besparen

Het is altijd fijn om geld te besparen – en als je gaat samenwonen delen jullie de kosten én wonen jullie groter. Toch mag dit echt niet de drijfveer zijn.

6. Jullie kennen elkaars familie en vrienden goed

Want: het is wel zo leuk dat je lief de mensen kent die bij jullie over de vloer gaan komen vóór jullie gaan samenwonen.

7. Jullie vertrouwen elkaar

Julie zijn al zo lang bij elkaar dat jullie de moeilijkste obstakels al gehad hebben in jullie relatie. Jaloezie, twijfel en onbetrouwbaarheid zijn geen issues (meer) voor jullie.

8. Elkaar ruimte geven vinden jullie belangrijk

Jullie wonen straks samen, en dan is het nog wel eens moeilijk om tijd voor jezelf te hebben. Misschien voel je de druk om elke avond samen iets te gaan doen, en dat is niet goed. Het moet heel gewoon voelen om je eigen ding te kunnen doen terwijl je liefje ook iets voor zichzelf doet. Het is natuurlijk ook belangrijk dat hij er niet altijd bij zit als jouw vrienden langskomen, en andersom. Spreek dit duidelijk met elkaar af.

9. Jullie zijn een team

Wat er ook gebeurt, jullie staan altijd voor elkaar klaar. Of je nu een dramatische levenskeuze moet maken of hij je haren omhoog moet houden als jij iets verkeerds gegeten hebt: jullie kunnen altijd op elkaars steun rekenen.

Toch nog twijfel? Hier zijn vijftien dingen die sowieso gebeuren als jullie samenwonen. 

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Herken je deze 9 dingen? Dan ben je klaar om te gaan samenwonen
Sluiten