Kim Kardashian blijkt Naomi Campbells outfits exact te kopiëren

Entertainment

Kim Kardashian blijkt Naomi Campbells outfits exact te kopiëren

Kim Kardashian heeft het niet zo op ‘ripping off’ designers. Ze heeft al meerdere keren aangegeven dat ze het niet zo waardeert dat fast fashion-merken haar kleding en die van Yeezy vrijwel exact namaken. En toch … blijkt Kim er zelf ook een handje van te hebben om iemand anders als inspiratiebron te gebruiken.

Kim Kardashian kopieert Naomi Campbell

Afgelopen weekend werd Kim gespot in een prachtige paars-blauwe jurk van Versace. Wat blijkt nu, dat was exact dezelfde jurk die Naomi Campbell in 1996 op de catwalk droeg. Op zich niets vreemds aan natuurlijk.

Totdat het één oplettende Twitteraar opviel dat Kimmy wel heel regelmatig in dezelfde outfit als Naomi verschijnt. Bekijk de foto’s hieronder in een Twitter-video en beslis voor jezelf: is dit toeval of een patroon?

En nu?

Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om je hier heel druk in te maken, omdat ze zelf doet waar ze zegt een hekel aan te hebben, namelijk outfits van anderen overnemen. Aan de andere kant is wat Kim doet natuurlijk iets compleet anders dan wat de fast fashion-merken doen.

Neem bijvoorbeeld bovengenoemde Versace-jurk: heeft Kim die voor een fractie van de prijs laten namaken? Zeker niet, ze heeft exact dezelfde jurk aan als Naomi Campbell. Kim is een grote fan van Versace, dus dan is het niet vreemd dat het gebeurt dat ze af en toe dezelfde outfit aanheeft als een van de topmodellen die voor het modehuis lopen.

Ja, het mag duidelijk zijn dat Kim Kardashian de looks van Naomi Campbell kopieert. Is dat een probleem? Wat ons betreft niet. Kleding wordt uiteindelijk gemaakt om gedragen te worden.

Kritiek op cover Vogue India Kim Kardashian: whitewashing of niet?

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.